foto:M.Ivanović, RAS Srbija

Roštiljdžije iz leskovačkog restorana Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević postavili su večeras novi rekord ispekavši pljeskavicu na skari od 63 kilograma mesa, kilogram težu od one sinoć i tako oborili sve dosadašnje rekordere.

Progalašeni su apsolutnim pobednicima i rekorderima i dobili roštiljski pehar, koji će krasiti vitrine ovog, inače, veoma popularnog restorana u Leskovcu.

Posle pečenja na džinosvkoj skari ispred bine u centru Leskovca, pljeskavica je imala prečnik od 169 centimetara i bila debela 2,5 centimetara.

– Leskovačko roštilj meso iz preduzeća Merak bilo je odlično pripremlejno, mi smo uspešno upravljali procesom pečenja i bez problema je okrenuli. Pomoglo je i to što smo imali dobar pleh, na kome se peče i kojim se okreće pljeskavica, specijalno za ovu priliku naručen iz Beograda. Kao ukras postaviti stajaće ispred restorana – nije krio oduševljenje Lazarević, inače jedan od dvojice suvlasnika „Kolibe“.

Pljeskavica je isečena na sitne komade i kao i prethodne večeri, preko zaštitne ograde podeljena poseticima Roštiljiade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here