Sa ove 4 stvari ne treba početi dan

0
foto: pixabay
Osim da vam dan počne dobro a da se u istom tonu i nastavi, kako ćete započeti dan nakon buđenja bitno je i zbog zdravlja. 

Ove četiri stvari ne bi trebalo da radimo nakon buđenja:

 

Jedete kao kralj za doručak

Doručak je, znamo, najvažniji obrok u danu. I dok svi znamo onu poznatu „Doručkuj sam, ručak podeli s prijatelj, a večeru daj neprijatelju“, ipak bi trebalo paziti koje namirnice jedete za prvi obrok u danu. Svakako je poželjno da izbegavate da za doručak jedete ugljenohidrate jer će vas ubrzo „učiniti“ gladnim. Birajte namirnice koje sadrže proteine i vlakna, a siromašne su šećerima. Beli hleb je jedna od namirnica koju bi trebalo izbegavati za doručak. Bolje napravite voćni ili u kombinaciji s povrćem smoothie i obogatite ga orašastim plodovima.

 

Perete zube nakon doručka

Pranje zuba prvo je što bi trebalo da se uradi ujutro nakon buđenja. Nikako nemojte to odlagati do posle doručka. Iako možda mislite da je pametnije oprati zube odmah nakon jela, a pre izlaska iz svog doma, nije to najpametnija ideja. Ako pijete kafu ili sveže ceđeni sok od narandže za doručak, budite svesni kiseline koju sadrže ti napici, a koja se zadržava u usnoj šupljini neko vreme nakon doručka. Ako odmah idete da operete zube, to u kombinaciji može oštetiti zubnu gleđ, a to ne želite da rizikujete, zar ne?

 

Budite se ranije da odradite trening

Vežbanje je zdravo i svakako biste ga trebali uvrsititi u svoju svakodnevnicu. No žrtvovati sate svog sna zbog treninga u ranim jutarnjim satima, nije dobra ideja. Našem je tilu potreban kvalitetan san. Premalo sna može imati loše posledice na zdravlje, stoga imajte to na umu kada idući put poželite zoru dočekati izvan svog kreveta.

 

Tuširanje vrućom vodom

Jutro je vreme kada se trebate razbuditi, a ne uspavati. Stoga se ujutro tuširajte hladnom vodom, a ne toplom/vrućom jer to šalje signale našem telu da opusti mišiće. Zbog toga se možete osećati još umornije i pospanije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here