foto:radiomagnum

„Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, 11. po redu, biće oganizovan i ove godine u Zaječaru i Zvezdanu.

Ova tradiconalna manifestacija počinje u petak, 22. juna, u 18.00 sati na zaječarskom Trgu oslobođenja, kada će nastupiti etno grupe “Kraljice” i “Dolama” iz osnovne i srednje muzičke škole u Negotinu, kao i KUD „Božur“ iz Zvezdana.

U subotu, 23. juna, tačno u podne, u Zvezdanu će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13.00 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15.00 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje. Istovremeno će početi i takmičenje proizvođača rakije i vina. U 16 sati i 30 minuta biće proglašen pobednik u kuvanju pasulja , a sat kasnije biće proglašen najbolji proizvođač vina i rakije.

Defile učesnika je u 18 sati i 30 minuta.

U kulturno -umetničkom programu, koji počinje u 19.00 sati, nastupiće kulturno-umetnička društva: „Božur“ iz Zvezdana,”Kraljevačka riznica “ iz Kraljeva, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,”Vrelo” iz Šarkamena,”Mladost” iz Čubre, kao i pevačka etno grupa „Đurđevak” Centra za kulturu opštine Bor.

Organizatori manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Zvezdan, a pokrovitelj Grad Zaječar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here