foto:blic.rs

Last minute ponude za septembar uveliko su istaknute na izlozima turističkih agencija, pa tako možete, na primer, deset dana letovati u Leptokariji u Grčkoj za svega 74 evra.

Poslednje ponude za letovanja u Grčkoj, Crnog Gori, Italiji, Bugarskoj, Španiji, ali i prve ponude za Egipat, Tunis i Ujedinjene Arapske Emirate mame i one koji su već bili na odmoru. Teško je odoleti ponudi koja glasi: „Deset dana na moru, pun pansion, obezbeđen i prevoz”. Smeštaj i prevoz do Krfa sada putnike staju oko 100 evra. Isti uslovi su i za Stavros, ali za 70 evra.

Kada je reč o Turskoj, Alanja s avionskim prevozom, sedam dana, uz uslugu polupansiona u hotelu od tri do pet zvezdica košta 340 evra. Nešto egzotičnija destinacija kao što je Majorka staje 439 evra za 10 polupansiona s avionskim prevozom.

– Jedina začkoljica kada su ove ponude u pitanju jeste ta što letovanje mora da se plati odjednom i to što je broj mesta ograničen. U ponudi su uglavnom trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Tek za veće iznose omogućavamo plaćanje na rate – poručuju iz jedne turističke agencije.

Aranžmani za Sicilija su ostali skupi, uz popust tek do 20 odsto, pa tako 10 noćenja na bazi polupansiona sa avio-prevozom košta oko 400 evra.

Povoljne ol-inkluziv ponude ostaju na destinacijama Egipat i Tunis, gde je kraj letnje sezone najidealniji kada su temperature u pitanju. Čak 14 noćenja u Hurgadi u hotelu sa pet zvezdica s avionskim prevozom staje nešto manje od 500 evra. Još povoljnije su ponude za Tunis, pa za koju zvezdicu manje iste usluge staju oko 300 evra.

Ono što vas takođe može iznenaditi jeste termin polaska, naime, neretko se dešava da već sledeći dan morate da pakujete kofere, ali ima i onih kod kojih se letovanje može rezervisati za drugu polovinu septembra. Osim posebnih popusta za put i smeštaj, niže su i cene ležaljki i osveženja na plažama gde u jeku sezone mora da se izdvoji oko 10 evra za ležaljke za dvoje. Vremenska prognoza nikog ne treba da brine jer se predviđa da će septembar biti topao i sunčan u većini najpopularnijih letnjih destinacija, a sunce neće biti jako kao u julu i avgustu, kao ni UV zračenje, što je naročito bitno za roditelje s malom decom.

IZVORblic.rs
PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here