foto:radiomagnum

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara, u nedelju, 17. marta, u 17.00 sati, sa svojom majkom Jelenom, kreće put Hamburga, gde će sutradan, 18. marta, u 10.00 sati, biti pregledan u dečijoj bolnici „Altona“, potvrdio je za Magnum radio Nemanjin otac, Ivica.

„Konačno smo dobili lepu vest iz Ministarstva zdravlja. Danas su nas pozvali i rekli da je sve spremno za odlazak u Hamburg. Jelena i Nemanja imaju let iz Beograda u nedelju, a do Beograda će biti preveženi opštinskim vozilom. Nadamo se da će sve proteći kako treba“, rekao je Ivica Jovanović, otac malog Nemanje.

Podsetimo, Nemanja od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. Iako primećena odmah po rođenju, bolest, zbog nedovoljne razvijenosti koštanog sistema, nije mogla biti otklonjena pre druge godine života. Prema rečima lekara, krivljenje kičme koja je osovina celog tela povuklo je za sobom ozbiljne zdravstvene poteškoće pa su tako zapremine grudnog koša i stomaka smanjene, a funkcija disanja otežana. Prostor za srce je sužen i stvoren je veliki pritisak na organe stomaka i pluća koja stoga ne mogu da se šire.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here