foto:fira.rs

Sluzba urologije ZC Zajecar dobila je  savremeni ultrazvuk koji ce se koristiti za dijagnosiku i terapiju uroloskih problema pacijenata.

Urološka služba Zdravstvenog centra Zaječar dobila je  savremeni ultrazvuk. Blagovremeno i tačno postavljena dijagnoza olakšaće izlečenje i sprečiti neželjene posledice i komplikacije  kako benignih oboljenja, tako i malignih oboljenja koja su, ako su otkrivena u ranom stadijumu razvoja, najčešće  izlečiva. Ovaj aparat je dragocen, istakao je Dr Vladan Radojević, načelnik Urološke službe.

Vrednost aparata je 2 miliona 400 hiljada dinara. Pacijenata je svake godine sve više. A zahvaljujući ovom uredjaju  biće im omogućena bolja dijagnostika i terapija, rekao je doktor Radojević. Urološka služba je osnovana 1974. godine. Sa 20 bolesničkih postelja beleži preko 800 hospitalizacija godišnje, sa prosekom lečenja od 7,5 dana. U okviru urološke delatnosti godišnje se obavi oko 300 operacija i manjih hirurških intervencija. Specijalističko-konsultativna ambulanta godišnje realizuje preko 10 000 ambulantnih pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here