Glasajući za pobednika rijalitija Srbi su dali 5 miliona evra za jednu noć, novac koji jedna humanitarna organizacija skupi za 4 godine aktivnog rada.

Humanitarna fondacija “Budi human” postoji od 2014. godine sa ciljem da pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna u Srbiji.

Zahvaljujući ovoj i sličnim organizacijama, uz pomoć SMS poruka koje narod šalje i donacija većih institucija i uticajnih ljudi, naša bolesna deca, mladi i stari dobijaju novu šansu za život, za nove početke…

Sve liči na to da je čuvena rečenica: “Sve će to narod pozlatiti” iz Lazarevićeve pripovetke aktuelnija nego ikada, ali veliko pitanje je ŠTA će to Srbi danas pozlatiti!

Kako da objasnimo sebi činjenicu da su građani Srbije samo u toku jedne večeri glasanjem za pobednika u finalu “Zadruge” poslali SMS-ove u vrednosti od oko 700 milion dinara, tj. oko 5 miliona evra, dok je fondacija “Budi human” za ukupno četiri godine svog rada i postojanja, čak i uz veće donacije određenih institucija, uspela da skupi 913 miliona dinara, tj. oko 7 miliona evra.

 

1 KOMENTAR

  1. Budala bilo-budala se namnožilo.
    Dao Bog da im kuja bide snajka, a kuji otac lepi mića, lep par sa kujinom majkom.A kuja i mića pristaju kao ruka rukavici (oboje beskrupulozni i bezobrazni). Na žalost kod nas kultura i inteligencija (pozitivna) nemaju prođu,prolazi samo smeće od ljudi,
    greške su namerne

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here