Vuk Vukić, foto:privatna arhiva

Ono što je Vuk Vukić iz Zaječara zaželeo da dobije za svoj sedmi rođendan nije ni bicikl, ni modern patike, ni igračka već – da pomogne napuštenim životinjama.

-Odrastao sam uz životinje, sada imamo dva psa i dve mace i mnogo ih volim. Vole i one mene, čini mi se da ne znam kako bih živeo bez njih. Ne mogu nikako da razumem ljude koji izbacuju na ulicu kuce i mace. Pa to su naši prijatelji, oni nas vole, sve bi učinili za nas – kaže Vuk, učenik prvog razreda Osnovne škole ‘’Ljuba Nešić’’.

Tako je ovaj mališan, zajedno sa svojim roditeljima, odlučio da makar malo pomogne kucama I macama koje su željne da imaju svoj dom, a umesto toga se smrzavaju, gladne su, niko ih neće.

-Odlučili smo da za svoj rođendan nekako I ja pomognem napuštenim kucama I macama. Drugovima u odeljenju sam kazao da mi niko ne kupuje poklone, već da svako donese malo novca, ko koliko može, I da tim parama pomognemo našim četvoronožnim prijateljima. Oduševio sam se kada smo sakupili vise od 2.000 dinara – kaže ovaj mališan velikog srca.

Vukova mama Mia kaže kako je sin nije iznenadio ovim gestom jer zaista voli životinje.

-Vuk od malena voli životinje, odrastao je uz njih, mi imamo dve kuce i dve mace. Naravno da smo razmišljali o proslavi u igraonici, kao što je to uobičajeno. Međutim, onda ne dođu sva deca jer nemaju svi roditelji para za poklon. A uobičajna takva proslava košta oko 200 evra. Zato smo rešili da to bude skromnije, da ne izlažemo većem trošku roditelje pozvane dece. Tako smo odneli tortu u školu i Vuk je sa svojim odeljenjem proslavio sedmi rođendan. A za poklon je od dece zatražio da pomognu napuštenim životinjama – kaže Vukova mama Mia.

Sakupljeni novac će dati zaječarskom Udruženju ‘’Beta’’ koje danonoćno brine o uličnim I napuštenim životinjama.

-Oni najbolje znaju šta je neophodno, da li hrana za kuce I mace ili nešto drugo. Voleo bih da svako dete isto učini za svoj rođendan i da svi zajedno pomognemo kucama i macama koje nemaju nikoga na svetu – kaže ovaj dečak velikog srca.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here