Viši sud u Zaječaru osudio je Bratislava Velojića (46) iz knjaževačkog sela Podvis na kaznu zatvora od pet godina zbog toga što je počinio produženo krivično delo obljuba nad detetom od 2016.godine do 1. juna 2017.godine. Više tužilaštvo tražilo je da se Velojić osudi na osam godina zatvora i najavilo je žalbu na presudu.

-Silovao me je više puta. Vodio me je u kupatilo da me okupa, onda mi je sipao šampon na glavu, pekle su me oči od pene. Rekao mi je da žmurim i onda terao da ga oralno zadovoljavam. Više puta me je silovao i na ‘’onaj’’ način. Morao sam da ćutim, pretio je da će me ubiti. Iako mi se vrištalo, ćutao sam i trpeo strašne bolove. Voda je tekla, a ja sam trpeo i plakao što sam tiše mogao… – ispričao je tada dečak nadležnoj službi.

Velojić je silovao svog maloletnog sina, koji sada ima 13 godina, a sve se doznalo kada je dečak 2017. godine pokušao da se ubije u školi. On je doneo nož i u školskom dvorištu pokušao da preseče vene. Srećom, učenici su ga sprečili i odmah pozvali nastavnike.

Školski psiholog je odmah razgovarao s njim, kao i službenici Centra za socijalni rad u Knjaževcu. Dečak je tada ispričao da ga je tata neprekidno tukao i da ga je navodno više puta silovao u kupatilu dok ga kupao. Požalio se tada da ne želi da živi s njim.

Posle incidenta ocu je sudski zabranjen pristup vanbračnoj supruzi i sinu dok je istovremeno trajala istraga. Posle pokušaja samoubistva, majka i sin su smešteni u sigurnu kuću u Nišu gde su proveli mesec dana. Odatle su se vratili u Knjaževac, gde ih je primio stric dečakove majke, kod koga i sada žive. Meštani kažu da su majka i sin živeli sa ocem monstrumom u knjaževačkom selu i da su trpeli neviđenu torturu.

– Poznajemo B. V. kao neviđenog nasilnika. Tukao je mališana, bukvalno od kako je dete prohodalo. Dečak nam je pokazivao tragove kaiša po butinama i telu, a to se događali iz godine u godinu.Tukao je i suprugu koja je uvek bezuspešno pokušavala da odbrani mališana. Udarao ga je motikama i to često po glavi – pričaju meštani iz sela.

Jedna baka, stara oko 70 godina kaže da je B. V. i nju prebio.

– Imala sam strašne modrice po telu, a celu baštu mi je isprskao „totalom“, otrovnim sredstvom, koje sve biljke uništava u korenu. U svađi je sa mnogima u selu. Nezgodan je čovek i mnogi ga se plaše – priča starica.

Majka dečaka, ne radi nigde i njih dvoje žive od socijalne pomoći.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here