I Sindikat rudara RTB Bor traži smenu Blagoja Spaskovskog

0
foto: youtube.com

Sindikat rudara Srbije RTB Bor saopštio je da podržava inicijativu Sindikata pravosuđa Srbije da se smeni generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, jer je na lokalnoj televiziji, kako se navodi, optužio sudiju Jasminu Isakov da nezakonitim odlukama nanosi štetu i ruši ugled tog preduzeća.

„Sindikat rudara Srbije sa svojim celokupnim članstvom čvrsto stoji uz inicijativu za smenu Blagoja Spaskovskog“, piše u saopštenju.

Navodi se i da očekuju da Vlada Srbije i premijer najhitnije smene Spaskovskog i da se „ispita njegov višedecenijski direktorski rad u Rudniku Bakra Bor i Rudarsko-Topioničarskom basenu Bor“.

Smenu Blagoja Spaskovskog juče je od Vlade Srbije zatražio Sindikat pravosuđa Srbije, koji je ocenio da je generalni direktor RTB Bor „obmanuo javnost“ kada je u emisiji Televizije Bor „pokušao da prebaci odgovornost za svoje nezakonito poslovanje na sudiju Jasminu Isakov“.

Ministarstvo privrede Srbije je nakon toga saopštilo da je plan da se do kraja godine objavi javni poziv za angažovanje profesionalnog menadžmenta u kompaniji RTB Bor. To ministarstvo je podsetilo da je Privredni sud u Zaječaru 6. i 7 . jula 2016. godine prihvatio unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor Grupa.

„Ovaj plan, pored načina izmirivanja obaveza između preduzeća i poverioca, rokova otplate, izmene rokova dospeća kredita i kamatnih stopa, otpis dugova i zateznih kamata, konverziju potrtaživanja u kapital države, racionalizaciju broja zaposlenih, predviđa i uvođenje profesionalnog poslovodstva“, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here