Slane rolnice od tost hleba

Brza i laka večera

0
foto: youtube print screen

Sastojci:
– pakovanje svežeg tost hleba narezanog na kriške
– topljeni sir za sendviče u listićima (za svaku krišku po jedan)
– šunka ili druga salama nasečena na tanke listiće
– puterom
– 4 jajeta, ulje, origano
– 200 g prezli

Priprema
1. Parčićima tost hleba odstraniti koricu i istanjiti svako parče oklagijom, a potom ga premazati puterom.
2. Na svako parče staviti list sira, a preko njega list  šunke. Zatim pažljivo urolati.
3. Posebno umutiti jaja, dodati origano, pa oblikovane rolnice najpre umočiti u jaja, a onda u prezle.
4. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća. Ukoliko želite lakši i manje kaloričan način, poređajte rolnice u pleh i pecite na 200 C dok ne porumene (oko 10 minuta).

Pržene ili pečene rolnice možete poslužiti uz majonez, kiselu pavlaku, kečap.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here