Ako dovoljno brzo reagujete možete ih vratiti, a nastavku teksta saznajte i kako.

Vaše fotografije nisu zauvek izgubljene.

Za početak, ugasite Wi-Fi i mobilne podatke. Razlog je taj što, kada izbrišete nešto, ono se ne izbriše sve dok se nešto novo ne prepiše preko toga u memoriji uređaja. Takođe, treba napomenuti da ovaj proces zahteva da vaš uređaj bude rutovan.

1. Na vaš PC potrebno je skinuti besplatan program “Dr Fone for Android by Wondershare”. Dostupno je još programa, ali Dr Fone je uvek pokazivao dobre rezultate.

2. Instalirajte program i pokrenite ga.

3. Povežite vaš pametni telefon sa računarom preko USB kabla. Potrebno je da na vašem telefonu uključite USB ispravljanje grešaka (USB Debugging). To možete uključuti u Postavke -> Opcije za programere -> USB ispravljanje grešaka. Ako ne vidite Opcije za programere, idite u postavke -> O uređaju i kliknite Broj kreiranja više puta dok vam se na ekranu ne ispiše poruka da su opcije za programere uključene.

4. Kada se Dr Fone for Android poveže sa vašim telefonom, moći ćete da odaberete kategoriju fajlova koje želite da vratite. U našem slučaju, fotografije.

5. Sledeći korak jeste odabir skeniranja svih fajlova, ili samo izbrisanih. Takođe ćete morati da prihvatite RSA ključ na vašem uređaju koji će povezati vaš telefon sa PC-jem, pa ćete dopustiti Superuser (root) permissions (dozvole).

6. Kada je sve ovo gotovo, Dr Fone će analizirati vaš telefon. Telefon će se nekoliko puta restartovati i ekran će se možda ponašati malo čudno, ali ostavite da Dr Fone uradi svoj posao.

7. Kada Dr Fone završi skeniranje, dobićete rezultate skeniranja i moći ćete da odaberete fajlove koje želite da povratite. Kada to uradite, samo kliknite “Vrati”.

8. Ako ste došli do ovog koraka, verovatno ste naučili vrednu lekciju – podatke na vašem pametnom telefonu treba redovno backup-ovati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here