Večeras u Muzičkoj školi solistički koncert Natalije Tomić

0
foto: pixabay

Večeras u 19 sati biće održan solistički koncert u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru. Natalija Tomić održaće solistički koncert na klaviru pod nazivom „Prelidi kao inspiracija“.

Gost koncerta biće pijanistkinja Violeta Vasiljević.

Natalija Tomić rođena je u Vladikavkazu, Severna Osetija – Rusija gde je i započela svoje muzičko obrazovanje. Kao istaknuta mlada pijanistkinja upisuje se na studije klavira Ruske akademije muzike „Gnjesini“ u Moskvi, gde diplomira u klasi profesora I. Malinjine 1978. godine. Tokom i nakon studija aktivno nastupa kao solista, u kamernim ansamblima i sa orkestrom. Istovremeno je angažovana u Moskovskom teatru „Satira“ a kasnije i u Nacionalnom teatru za operu i balet u Vladikavkazu. U tom periodu održala je niz koncerata kao solista sa orkestrom Nacionalne filharmonije Severne Osetije.

Natalija Tomić kao pijanista, ima značajnu ulogu u umetničkom razvoju grada i zemlje. Solistički nastupi, sa kvartetom „Kontrasti“, kao i sa istaknutim umetnicima kao što su Luiš Andrade (Portugalija), Ivan Kučer (Ukrajina), Igor Andrijevski (Ukrajina), Dimitrij Levin (Nemačka), Andrea Džekobs (Engleska), Olga Koroljkova (Rusija), Ksenija Lukić (Nemačka) afirmisali su je kao vrsnog pijanistu, kamernog muzičara i umetničkog saradnika.

Dobitnik je značajnih priznanja za svoju višegodišnju umetničku i pedagošku delatnost: Povelja za izuzetne zasluge i doprinos razvoju muzičke škole „dr Miloje Milojević“, nagrada Saveza udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, kao i nagrada Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here