Blagoje Spaskovski, foto:kurir

Ljubomir Stanković (47), iz borskog sela Brestovac, doživeo je šok kada je otišao na svoje imanje na Borskom jezeru i video ogromne mašine kako mu prekopavaju 35 ari placa, kidaju vodovodne i kanalizacione mreže, a sve to mirno posmatra Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a.

-Ugledao sam Blagoja Spaskovskog i Nebojšu Videnovića, prvog čoveka Rudnika bakra ‘’Bor’’, kako stoje na sred mog imanja I mirno posmatraju šta mašine rade. Prišao sam Spaskovskog i pitao ga ko im je dozvolio da tako kaubojski upadnu na moj posed. On mi je ‘’prijateljski’’ kazao da ništa ne brinem, da će mi sve RTB pošteno platiti, molio me je da ništa ne preduzimam. Od tada je prošlo više od godinu dana i ja sam sada presavio tabak i tužio RTB, ali i SO Bor i javna preduzeća koja su učestvovala u rušenju mog poseda – kaže Ljubomir.

Ljubomir Stanković pokazuje svoje imanje koje je “presečeno“ nezakonito izgrađenim putem

U međuvremenu, on je na sve načine pokušavao da stupi u kontakt sa Spaskovskim, pokušavao da zakaže sastanak, ali sve j bilo bezuspešno. Spskovski jednostavno nije hteo da mu se javi ni na telefon.

-Uništavanjem mog placa otvorila su seklizišta koja mogu da se aktiviraju i celo brdo sruše u Borsko jezero – govori Ljubomir.

Inače, Stanković je na Borskom jezeru imao 1,4 hektara zemlje, sa isparcelisanih 20 plačeva za prodaju, za koje je je imao lokacijsku dozvolu i priključak na kanalizacionu mrežu.

-Nakon što su mašine otišle imao sam šta da vidim! Prilaz do nekoliko plačeva, koje sam već bio prodao, jednostavno je onemogućen. Ljudi kojima sam prodao imanje traže da im vratim novac. Angažovao sa veštake koji su procenili da mi je pričinjena šteta veća od 100 hiljada evra – kaže Stanković.

Oštećeni Ljubomir Stanković

Stanković tužbom zahteva da mu se plati oduzeto zemljište i da se sve vrati u prethodno stanje. Kaže da ga je jedino saslušao predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić koji je naložio da se proveri situacija na terenuiI da se, koliko to opština može, sanira šteta.

Kako nezvanično saznajemo, Spskovski je okupirao parcele da bi napravio put, (što se i vidi na slici).

Na zvanično upućena pitanja vezana za upad na tuđi posed, kao i za sve navode Ljubomira Stankovića, koja smo Spaskovskom uputili 4. decembra, nikakav odgovor nije stigao.

IZVORtkmagazin
PODELI

2 KOMENTARA

 1. Господину Љубомиру Сранковићу из Брестовца код Бора тужио челника РТБ Бор за узурпирање његовог земљишта, а све под плаштом да ће му све бити надокнађено. Он као самоуверен човек поверовао је оном ко нико му не верује. Такође јавна гласила тврде да су ухапшена два крадљивца из РТБ Бор, а где је трећи најчувенији и најчуванији. Који је тај тип, ко погоди добија награду? Путокази:

  ♣ Он не разликује бајке од басне. Ликови из басне причају му бајке.
   ♣ Генерално очистити РТБ Бор је када из њега избаци сво злато изван његовог круга!
  ♣ У нашој крви има гвожђа. У његовој сигурно и злата.
  ♣ Када се он родио, кажу, био је душа од човека. Тада ју је и продао.
  ♣ Он је отерао генијалце што даље од себе. Да му не кваре просек.
  ♣ РТБ Бору ће доћи срећна будућност, када он буде прошлост.
  ♣ То што је РТБ Бор пред банкротством, не умањује његове успехе.
  ♣ Највећи борски златар води порекло од Потемкина.
  ♣ Предходни директори РТБ Бор-а доста су грешили.Он греши без грешке.
  ♣ Председник државе има га у шаци. Као мало воде на длану.
  ♣ Он је спреман да завади и два ока у глави. Једино председнику још није успео!
  ♣ Кад су рекли да је рођен за политичара, схватио је да много лаже.
  ♣ И РТБ Бор ће добити стратешког партнера. Када престане да сади тикве са ђаволом.
  ♣ Где мене нема, ту и ничега нема – рече он!
  ♣ По свему судећи док је таквих лупежа будућност РТБ Бор-у нема будућности.
  ♣ Како ствари стоје,борска боранија неће се скоро опасуљити.
  ♣ Он је политички потпуно дезоријентисан. Био је члан свакој партији.
  ♣ Он је као баба врачара. За успех фирме је заслужан он, за неуспех крива је виша сила.
  ♣ Он стално пребацује план. На туђу адресу.
  ♣ Аматерски менаџмент је довео РТБ Бор до амбиса пропасти. Где ће га одвести тек професионални страни менаџмент? Први је отписао дуговања и записао их на грбачи народа, други ће отписати производњу бакра.
  ♣ Он оставља лошу слику о себи. Мрдао док је позирао.

 2. E, gospodine Stankoviću Sosa je tu tražio zlata, ili je sakrio svog zlata. Kažu, zli duhovi, da raspolaže sa 5 tona, mora negde da ga smesti. Koja je vrednost vaših sto hiljade evraa, sića, čoveče.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here