foto:Vsj Kladovo

Na FB stranici Vsj Kladovo objavljen je tekst koji prikazuje tužnu istinu, odraz  “brige države“, nad kojom bi svako trebao da se zamisli…

Evo teksta:

“Sedim tu nesto u dezurnoj …sam …Pripravan mi jos jedan sam, a njemu jos jedan sam .
Da prevedem …U 36 sati koje pokrivaju tri smene po jedan čovek…Znaci u narednih 36 sati opstinu Kladovo cuvaju 3 čoveka… ako uspeju da se skupe.

Doooobrooo …već viđeno …oooo možemo mi to…dobro je pa pada kiša.

E sad kontam ja nešto. Na ovoj slici dole je karta opštine Kladovo, a ova trakica na Dunavu označena strelicom je Hidroelektrana Đerdap 1.Ogroman i veoma značajan objekat za našu zemlju i kao takav je u zakonskoj obavezi da ima vatrogasnu jedinicu …i treba.

Фотографија корисника Vsj Kladovo
Ja koliko znam taj kompleks pripada EPS-u znači državna firma na budžetu Srbije …isto kao i MUP- „državne jasle“.

E sad ENIGMA barem za mene .

Ako iz iste kase stižu pare , možda ne baš iz iste ali opet iz iz državnog budžeta ,kako to da vatrogasaca na toj „crtici na Dunavu“ ima 20 i još 5 treba da stignu a nas 9 na teritoriji cele opštine Kladovo??? 

Kako to da mi vozimo krntije u proseku stare 30-tak godina i više a oni imaju najnoviju opremu i vozila ??? Nemam ja ništa protiv mojih kolega iz IPVJ Đerdap čak ih gotivim i poštujem kao i sve ostale naše kolege vatrogasce. Slažem se i sa time da je HE Đerdap od ogromnom značaja za državu Srbiju ali da li su ta sredstva mogla malo ravnomernije da se preliju pa da i nas bude malo više ili da vozikama makar u isparavnija vozila .

Gleda li neko statistiku pa da kaže: Eto ovi momci rade bre, njima stvarno treba …makar malo . Na kraju krajeva ako bude , ne daj Bože, nekog belaja na objektu Đerdapa 1 opet ćemo mi da budemo u prvim redovima rame uz rame sa našim kolegama iz IPVJ.
Ja ne znam…ali vole bih da mi neko to objasni.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here