SRPSKI mališani lečeni od raka osvojili devet medalja

0
foto: pixabay

Tim Nacionalnog udruženja roditelja dece oboljele od raka „Nurdor“ osvojio je devet medalja na sedmim Svetskim dečijim pobedničkim igrama u Moskvi.

Osmoro mladih iz svih krajeva Srbije, u pratnji dva iskusna volontera „Nurdora“, takmičilo se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu i vratilo kući sa devet medalja – četiri zlatne, tri srebrne i dvije bronzane, saopšteno je na sajtu „Nurdora“.

– Naši mladi su uživali ne samo u brojnim sportskim pobedama, već i u fantastičnom druženju sa vršnjacima koji su prošli isto teško iskustvo lečenja i borbe za izlečenje, u novim prijateljstvima, u upoznavanju divne Moskve, ruskih običaja. Bili smo jedan tim, jedno srce, divno se proveli i stekli divna poznanstva i poneli predivne uspomene – rekao je član „Nurdora“ Đorđe Korora.

Tim „Nurdor“ učestvao je ove godine na Igrama zahvaljujući Međunarodnom fondu jedinstva pravoslavnih naroda koje je obezbedilo avionske karte.

Od 29. juna do 3. jula u Moskvi su održane sedme Svetske dečije pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja djecu lečenu od raka iz cijele Evrope.

Desetočlani tim „Nurdora“ branio je boje Srbije po peti put.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here