foto:radiomagnum

Predstavnici opština sa jugoistoka zemlje zatražiće narednih dana od Ministarstva građevinarstva, rekonstrukciju i pojačano održavanje pruge koja od Niša do Prahova vodi preko Svrljiga, Zaječara i Negotina, najavila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, piše jugmedia.rs. 

Trifunovićeva je kazala da je reč o pruzi na kojoj su se nekada vozovi kretali brzinom od 90 kilometara na čas, a koja se sada nalazi u veoma lošem stanju zbog čega je na pojedinim deonicama brzina ograničena na 10 do 20 kilometara na čas.

Prema njenim rečima, rekonstrukcijom bi se povećala brzina kretanja vozova, time i promet putnika i robe, a povećala bi se i bezbednost.

„U poslednja tri meseca samo na deonici kod Svrljiga bila su tri incidenta. Najpre je iskliznuo tovar sa opasnom materijom, potom jedan vagon, a onda se zapalila lokomotiva“, kazala je Trifunovićeva.

Ona je rekla da je inicijativa o rekonstrukciji pruge pokrenuta u Svrljigu, odnosno pokrenuo ju je narodni poslanik Milija Miletić, a podržana je na sastanku predstavnika Nišavskog ukruga, opštine Knjaževac i grada Zaječara.

Miletić je najavio da će tražiti sastanak s predstavnicima Vlade Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem na kome će tema biti rekonstrukcija pruge od Niša do Prahova.

On je rekao da se radi o pruzi koja je izgradjena 1907. godine, ali koja do danas nije rekonstruisana.

 

1 KOMENTAR

  1. Kao svrljiški zet, zahvaljujem se narodnom poslaniku poštovanom gospodinu Miliji Miletiću za pokretanje inicijative rekonstrukcije železničke pruge na liniji Niš-Timočka Krajina. Predlažem privrednicima i rukovodstvima u Timočkoj Krajini da podrže predlog i da mu se pridruže u realizaciji i da ubede Zoranu Mihajlović da je taj potez neophodan i sveukupno potreban. Ovim će putovati i oni brže (ne pet sati u jednom pravcu, ako stignu), bistro i sigurnije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here