foto:novosti.rs

Serijal „S Tamarom u akciji“ vodi nas u Negotin.

HUMANITARNA TV priča „S Tamarom u akciji“ prošlog petka je ušla u novi, peti ciklus emitovanja. Osim zavidne gledanosti, serijal koji pomaže ugroženim porodicama u Srbiji, doneo je šarmantnoj voditeljki Tamari Grujić i specijalnu plaketu „Večernjih novosti“ za najplemenitiji podvig godine. Večeras od 21.00 na RTS 1 počinje druga epizoda, posvećena šestočlanoj porodici Fucić iz Negotina, koja živi u kući od blata, sagrađenoj pre Drugog svetskog rata.

– Spomenka Fucić je izbeglica iz Hrvatske – otkriva Tamara. – U Negotinu je živela u vanbračnoj zajednici, ali kada je ostala u drugom stanju, partner ju je napustio. Sadašnjeg supruga Milana upoznala je kada joj je ćerka Kristina imala četiri godine. Pošto su oboje bili jedinci, bračni par je želeo da osnuju veliku porodicu.

I, ostvario je san. Prvo su dobili bliznakinje, Milicu i Lenku, danas sedmogodišnjake, a pre godinu na svet je došao i sin Uroš. Spomenka kaže da je njen suprug Kristinu prihvatio kao svoje dete.

– Fucići žive u Milanovoj porodičnoj kući koja je veoma stara, dotrajalog krova, a vlaga je oštetila zidove od blata – objašnjava Grujićeva. – Spomenka je završila frizerski kurs i brine o deci. Ne može da nađe posao. Milan radi kao sezonski građevinski radnik: sakuplja gvožđe, trguje, trudi se na sve načine da zaradi da bi nahranio i školovao decu.

Ekipa serijala je imala sreće da ih posluži lepo vreme, koje im je bilo preko potrebno. Uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća iz Negotina i prijatelja „glave“ porodice Fucić, uspela je da uredi i dvorište i ogradu, što je naročito obradovalo Spomenku. S obzirom na to u kakvom je stanju „zatečen“ dom porodice Fucić, građevinski radovi su bili zahtevni i obimni. Ali Tamarin tim majstora se svojski potrudio: sanirao je svaki zid, ponovo izlio sve podove i još mnogo toga. Dom porodice Fucić je zablistao u novom ruhu, a da njihovoj sreći nije bilo kraja uverićete se i sami ako krenete – s Tamarom u akciju.

Tamara Grujić, Foto: Miša Obradović

HAJDUK VELjKO

ZA razliku od majstora, koji su imalu pune ruke posla, Grujićeva je sa Fucićima stigla malo i da uživa u lepotama Negotina. Pohodili su planinu Deli Jovan, a uspeli su da posete i nadaleko čuvene Rajačke pimnice.

– Oni koji odluče da veče provedu uz RTS serijal, videće divne drevne obrede i običaje, tipične za ovaj vinogradarski kraj – kaže voditeljka. – Obišli smo i spomenik hajduku Veljku Petroviću, junaku Prvog srpskog ustanka iz negotinskog kraja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here