Test koji u 10 sekundi otkriva koliko smo zaista stari

0
foto: yt print screen

Mnogi kažu da su godine samo broj i da je važno samo ono kako se osećate. Ako ipak želite da saznate koliko je vaša koža stara i da li ima isto godina koliko i vi, je li malo mlađa ili starija – uradite test za koji vam nije potrebno više od 10 sekundi. Jeste li spremni?

Za proveru starosti kože dovoljno je da uposlite samo dva prsta, a u slučaju da rezultatima niste zadovoljni uvek možete da učinite nešto da pomognete i sebi ali i svojoj koži. Nije sve uvek genetika, ima malo i do toga kako živimo. Za ovaj test neće vam biti potrebni papir i olovka, ali će vam pokazati da je vaša koža poput papira na koji se godine utiskuju, baš kao i vaš odnos prema njoj…

Ovaj se test temelji na pitanju fleksibilnosti vaše kože, zato kao na slici jedan dlan okrenite ka stolu, a prstima druge ruke uzmite kožu između zglobova dva prsta i držite je tako 10 sekundi. Nakon isteka zadatog vremena proverite koliko vašoj koži treba vremena da se vrati u prvobitno stanje. Brojte sekunde!

Rezultati ispitivanja otkrivaju:

1 do 2 sekunde: Vaša koža je mlađa od 30 godina.
3 do 4 sekunde: Vaša koža je stara između 30 i 44 godine.
5 do 9 sekundi: Vaša koža je starosti između 45 i 50 godina.
Više od 10 sekundi: Vaša koža je starija od 60 godina.

Ako vam se rezultati testa ne dopadaju nije kasno da ih promenite. Šta možete da uradite? Ako pušite, prestanite ili smanjite količinu popušenih cigareta. Pijte puno vode, zaštitite kožu od sunca i izbegavajte slatkiše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here