foto:radiomagnum

I pored maksimalne angažovanosti dežurnih putara i neprekidan rad zimskih službi, saobraćaj je danas usporen i otežan u nekim predelima zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu, kojeg u nižim predelima ima do 5, a u višim i do 10 centimetara. Saobraćaj je trenutno obustavljen i na putu Negotin – Kladovo, gde je na magistralnom putu nedaleko od Negotina, došlo do prevrtanja cisterne.

Vidljivost je smanjena usled snega i vetra na celom regionu. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali, a mogući su i na putu Paraćin-Zaječar, na području Majdanpeka, ka Staroj planini, Rtnju i Sokobanji. Zbog otežanog saobraćaja, obavezna je upotreba zimske opreme za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim merenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Zaječaru je 0, u Negotinu je izmereno -2, u Kladovu 2 u plusu, Babin Zub meri -4, dok je na Crnom Vrhu izmereno -7 stepeni. Meteorolozi najavljuju da će, zbog većih padavanina koje se očekuju u noći između utorka i srede, doći do stvaranja novog snežnog pokrivača. Od vikenda minusi i ponovo sneg.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here