foto:radiomagnum

Minulog vikenda svoja znanja i eksperimente predstavilo je oko 600 učenika sa svojim profesorima i mentorima.  I ove godine je cilj manifestacije predstavljanje prirodnih i društvenih nauka deci i mladima na njima zanimljiv i privlačan način.

TORNADO PROŠAO KROZ ZAJEČAR -Spuštena zavesa na još jedan Festival nauke (FOTO)

Festival nauke „Timočki naučni tornado“ u Zaječaru  svečano je otvoren predstavom učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pod nazivom „Luka Nauka i TNT“ u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.U osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ narednog dana je organizovan glavni deo programa festivala gde su posetioci mogli da vide zanimljive eksperimenre koji su izveli mladi naučnici.

„Cilj jedne od najmasovnijih naučnih manifestacija, prvenstveno je promovisanje prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, ali i buđenje interesovanja za ove nauke i predstavljanje nauke na zanimljiv i privlačan način. Manifestacija se organizuje i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke“, podsetili su organizatori.

Ovo je četvrti put kako se festival nauke u Zaječaru realizuje u organizaciji zaječarske škole „Desanka Maksimović“ u saradnji sa Društvom istraživača Bor, Regionalnim centrom za talente Bor, Tehničkom škole Bor, Tehničkim fakultetom, Muzejom rudarstva metalurgije Bor i Udruženjem građana „Village“ Bor a pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Festival nauke “Timočki naučni tornado” se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita.

IZVORradiomagnum
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here