Tradicionalna manifestacija Sveti Jovan Biljober početkom jula u Sokobanji

0
foto: sokobanja.org

Manifstacija “Sveti Jovan Biljober”, 22. po redu, u Sokobanji i ove godine okupiće na planinama u okolini banje brojne ljubitelje prirode i samoniklog lekovitog bilja.

Svakodnevno od 3. do 7. jula na već tradicionalnoj manifestaciji, berači će ići na izlete do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta uz sakupljanje lekovitog bilja. Nakon sakupljanja tragova, učesnici manifestacije svake večeri u Sokobanji imaće edukacije, projekciju filmova o lekovitom bilju i mnoge druge aktivnosti.

Manifestacija pruža priliku za dobro druženje i zabavu za turiste, kao i edukaciju za preduzetnike i odgajivače i sakupljače lekovitog bilja.

U okviru Biljobera učesnici će boraviti u selu Skrobnica u opštini Knjaževac, Milušinac u opštini Sokobanja u podnožju planina Krstatac i Slemen, ali i na Ozrenu i Rtnju gde je organizovano pletene venčića od bilja.

Pored brojnih aktivnosti učesnici će moći da probaju i specijalitete istočne Srbije. Poslednjeg dana manifestacije učesnicima će biti dodeljeni sertifikati i zahvalnice, a nakon toga će biti organizovan i izbor “princeze Biljarice 2016”.

Ove godine Biljoberu će prisustvovati i biolozi iz zemalja Evropske unije.

Organizatori su Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje Srbije “Dr Jovan Tucakov” i d.o.o “Adonis”, a pokrovitelj je opština Sokobanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here