Tribina „Reci ne porodičnom nasilju“ u petak u Sokobanji

0
foto: radiomagnum

Tribina „Reci ne porodičnom nasilju“ biće održana u petak, 29. jula u velikoj sali opštine Sokobanja.

Pripadnici Policijske uprave Zaječar Policijske stanice u Sokobanji, učestvovaće na javnoj tribini „Reci ne porodičnom nasilju“, a pored policije, tribini će prisustvovati i predstavnici Centra za socijalni rad i zdravstveni radnici.

Tom prilikom, zainteresovani gradjani će moći bliže da se upoznaju sa problemima koje nosi porodično nasilje, načinima prijavljivanja, mogućnostima zbrinjavanja žrtava nasilja i slično.

„Tribina je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Reci ne porodičnom nasilju“, a policija će ih tokom avgusta i septembra organizovati još, kako bi svim gradjanima pružala priliku da saznaju što više o specifičnostima i opasnostima porodičnog nasilja“, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Tokom ovog perioda, gradjanima na području Sokobanje biće podeljen i promotivni materijal, kao što su flajeri, blokčići i hemijske olovke.

Stručnim predavanjima prisustvovaće svi koji su uključeni u proces rada po predmetima vezanim za nasilje u porodici, a biće održani i sastanci, kako bi se kroz razmenu iskustava došlo do najboljih rešenja.

Početak tribine zakazan je za 18 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here