Koliko puta vam se desilo da pomislite kako ste izabrali savršenu lubenicu jer spolja izgleda velika, zelena, zdrava i ukusna?

Došli ste kući, isekli je i tek tad shvatili da je nedovoljno zrela ili pak užegla, bezukusna, iako je spolja delovala savršeno.

 Neke bostandžije izlaze u susret svojim kupcima pa raseku lubenicu i daju im komadić da se sami uvere. Međutim, nije svaki bostandžija ovakav niti vam se u dućanima ili marketima može pružiti ovakva prilika.

Mi vam, zato, otkrivamo proverene trikove uz pomoć kojih nikada nećete pogrešiti!

Related image

– Prvo, lubenica mora biti lepe zelene boje, bez oštećenja spolja.

– Deo lubenice koji je stajao na zemlji mora biti žućkaste boje, ne zelene ili bele.

– Kora ne sme biti mekana već čvrsta kao da će prsnuti.

– Što je peteljka na njoj svežija, to je svežija i lubenica.

– Zrela lubenica puna soka je teška u poređenju s drugom iste veličine koja je unutra suva.

– Kucnite po lubenici ili je lupite dlanom, mora zvučati šuplje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here