U petak 12. oktobra 2018. godine u Beogradu , književno veče Tode Matić – Medić iz Autralije , kroz poeziju poruke srca Otadžbini . Gosti programa : Mira Dragović – Pert Australija , Vice Dardića , moderator Radmila Kunčer . Književno veće će se održati u Biblioteci ‘’ Petar Kočić ‘’ , kod Opštine Vračar . Početak u 18 sati .

Više o pesnikinji iz Australije Teodori- Todi Matić- Medić , Teodora je rođena u Bajinoj Bašti . Školovala se u Beogradu , odakle odlazi za Sidnej , Australija gde i danas živi i radi i već decenijama je slobodni novinar , književnik i letopisac .

Radila je kao izveštač za Radio- Beograd i druge institucije . Poezijom se bavi od rane mladosti . Više od deset puta je bila učesnik Međunarodnih susreta pisaca, koje zastupa Udruženje književnika Srbije , gde je predstavljala Australiju . Ušla je u preko 200 značajnih antologija , zbornika i leksikona širom sveta na srpskom i engleskom jeziku . Do sada je objavila 15 knjiga , a još dve knjige su joj u rukopisu spremne za štampu . Knjige su joj prevedene na ruski i engleski jezik . Dobitnik je mnogobrojnih i značajnih nagrada u Australiji , Nemačkoj , Austriji , Crnoj Gori ,

Srbiji i širom sveta . Teodora- Toda Matić- Medić je predsednik je Udruženja Prosveta iz Sidneja , a i vodi Podružnicu Poeta – Australija .

Pripremila : Slavica Jovanović , novinar i književnik

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here