foto:bikemagazin

Dvadesetak biciklista iz Turn Severina je iz Rumunije preko graničnog prelaza Đerdap došlo u Kladovo, gde su ih sačekali biciklisti iz Kladova. Nakon druženja u staroj gradskoj čaršiji kod Don Pepea, biciklisti iz Kladova i Turn Severina imali su promotivnu vožnu kladovskim ulicama.

– Nakon vožnje ulicama Kladova odvezli smo se u susedni Turn Severin gde je nastavljena gradska vožnja. Glavni deo Bike Festa održan je u sportsko rekreativnom kampu u Balotešti, oko 20 km od Turn Severina. Učesnici su se takmičili u sportskim igrama, kupali se na bazenu, a uveče je povod nastavljen uz rok grupu Medicine Band iz Zaječara. Pored promocije zdravog života, biciklizma, očuvanja prirode i jačanja ekološke svesti, cilj Bike Fest-a je bila i promocija Iron Gate Cycling Route, turističkog proizvoda koga čine rute na području Kladova i Turn Severina – objašnjava Ivan Radojković iz Biciklističkog udruženja „Đerdap“ iz Kladova.

 Bike Festu pridružio se biciklista i pasionirani planinar Vlastimir Simić iz Negotina, koji je pre nekoliko dana završio svoju ovogodišnju biciklističku Evro-Afričku turu. I njegovo ovogodišnje učešće,kao i učešće rumunskih i srpskih biciklista na ovoj, sada već, tradicionalnoj manifestaciji, dokazuje da biciklizam i avanturizam nemaju granice kao i da je lepi plavi Dunav velika reka koja spaja ljude, kažu u biciklističkom udruženju u Kladovu.

Piše: J. B. K

 

IZVORdanas.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here