U KLADOVU POČELI “DANI DUNAVA“

0

U cilju unapređenja zaštite i očuvanja Dunavskog basena, trinaestu godinu za redom sprovodi se kampanja Dan Dunava, sa ciljem da podigne svest i dodatno edukuje građane o tome koliko je važno da očuvamo reke i racionalno upotrebljavamo vodene resurse. Međunarodni Dan Dunava je 29.jun ali se obeležavanje kroz manifestacije i kampanje sprovodi od početka juna do avgusta u svim podunavskim zemljama.

Organizator kampanje Dan Dunava u Srbiji je Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Inicijator obeležavanja Dana Dunava u zemljama širom Evrope je Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (International Commission for the Protection of Danube River – ICPDR) koju čini 14 zemalja Dunavskog sliva.

Predsednik opštine Kladovo, dr Dragan Budujkić, obratio se učesnicima proslave Dana Dunava i pozdravio ovu manifestaciju.

Pored osnovnih škola OŠ Svetozar Radić iz Tekije, OŠ Hajduk Veljko iz Korbova, OŠ Ljubica Jovanović Radosavljević iz Podvrške, OŠ Stefanija Mihajlović iz Brze Palanke, OŠ Vuk Karadžić iz Kladova, kao gosti i učesnici programa bili su i učenici Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova i plesna grupa „Rea Dens“ iz Kladova.

Ekološke radionice vodili su Ekološka sekcija OŠ „Vuk Karadžić“ a prezentacije dunavskih tema- atrakcija koje su nestale izgradnjom HEPS Đerdap, izvela je OŠ „Svetozar Radić“ iz Tekije i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kladova. Nastavnik Saša Brndušojević kroz Projekat „Sport u škole“ prikazao je deo sportskih aktivnosti namenjenih osnovcima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here