foto:negotin.rs

U okviru Majskih svečanosti sinoć je na Gradskom trgu otvoren 13. Međunarodni Sajam meda i vina – „Oni vide med i vinO“. Ovogodišnji sajam, ugostiće više od stotinu pčelara i vinara, ljubitelja vina, predavača, pisaca, muzičara. Sajam će svojim proizvodima obogatiti i 60- tak izlagača suvenira u okviru pratećeg etno sajma.

Sve učesnike Sajma pozdravio je najpre Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin, dok je ovu turističko-privrednu manifestaciju otvorio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, koji je svim gostima poželeo srdačnu dobrodošlicu u grad sa dušom i vino medom začinjenim, a sugrađanima da uživaju u prazničnoj atmosferi Majskih svečanosti i zvanično otvorio ovogodišnji sajam.

                       foto:negotin.rs

„Želimo da poruka koju šaljemo iz Negotina, sa manifestacije koju organizujemo u okviru programa obeležavanja Dana opštine Negotin, stigne do svakog dela naše zemlje, a i šire. Srpska Burgundija, kako mnogi nazivaju ovaj deo Srbije pokazuje, više ne toliko stidljivo, prednost Bogom dane zemlje i sjajnih preduslova za proizvodnju vina. Ponosni smo jer su prošle godine ovenčana i Dekanter srebrnim i bronzanim medaljama. Zlatni kaberne, najpitkija tamjanika i druga vina nastaju u negotinskom vinogorju sa oznakom Negotinska Krajina uz savremeni pristup na temeljima tradicionalne proizvodnje vina koja garantuje kvalitet.“ – istakao je između ostalog Veličković u svom obraćanju.

       foto:negotin.rs

U programu su učestvovali Milorad Miša Ćirić, počasni vitez beogradskog viteškog reda Singidunum, Banatski tamburaši sa glumcem Miroslavom Žužićem, učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” : Mateja Vojvodanović, gitara, hor Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ sa dirigentom Aleksandrom Đukić, klavirska saradnja Kristina Đukić, sopran Sofija Lazić, uz klavirsku saradnju Milje Videnović, harmonikaš Filip Matić, Aleksandar Ivanov koji je nastupio uz pratnju gostujućeg orkestra Banatskih tamburaša.

Međunarodni sajam meda i vina – „Oni vide med i vinO“ nastaviće se i tokom današnjeg dana, predavanjem za pčelare, izložbom meda i vina, a u večernjim satima koncertom ženskog tamburaškog sastava „La Banda“ i podelom nagrada i priznanja. Nakon zatvaranja Sajma od 21 sat na Gradskom trgu nastupiće i Ivana Selakov.

Organizatori 12. Međunarodnog sajma meda i vina su Turistička organizacija opštine Negotin, Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin i Udruženje vinara i vinogradara, a pokrovitelj opština Negotin.

IZVORnegotin.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here