BOLJEVAČKA PORODICA U PANICI: ŽIVELI U KUĆI SA 300 ZMIJA!

0
Porodica Šimunović ispred svoje kuće u kojoj su pronađene zmije

Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac, hitno je smestio porodicu Šimunović iz okoline tog mesta, u iznajmljenu kuću, jer je u njihovom podu, zidovima i temelju otkriveno oko – 300 zmija!

Ova petočlana porodica, otac Milan(47), supruga Verica(35), ćerke Ana(12) i Laura(6), i sin Milanče(14) žive u kući koja je ranije bila štala pa su je oni adaptirali. Nisu ni slutili da stambeni prostor dele sa toliko zmija.

– Čim su počeli topliji dani počeli smo da iz zidova, odnosno stiropora i lamperije kojima sam zakrpio štalu, čujemo šuštanje. Najmlađa ćerka se požalila da je, dok je spavala, preko nje prešao gušter. Pre par dana je iz pukotine u zidu izmilela zmija.

Nedugo zatim, Milan je čuo suprugu kako vrišti iz kuće, utrčao i na podu video nekoliko zmija. Uzeo je štap i počeo da udara po njima.

– Tada su, kao u najjezivijim filmovima, iz zidova počele da izlaze zmije. Izbrojao sam ih tačno 11 komada – priča Milan.

Zmije koje je ubio Milan Šimunović
Zmije koje je ubio Milan Šimunović

Šimunovići više nisu smeli da uđu u kuću, a Milan je otišao kod predsednika opštine dr Marjanovića koji im je odmah organizovao privremeni smeštaj.

Predsednik Marjanović je pozvao nišku firmu ‘’ZOO Planet’’ koja je procenila da u kući Šimunovića ima oko 300 zmija.

-Zmije su najverovatnije, tokom zime, položile jaja u gomilu stajskog đubriva, smeštenog uz samu kuću. Gmizavci su se izlegli čim su došli topliji dani. Zmije su, potom, sebi našle utočište u temeljima, zidovima i tavanu kuće -objašnjava dr Marjanović.

Ove ubijene zmije živele su u zidovima kuće
Ove ubijene zmije živele su u zidovima kuće

Milan Šimunović kaže da su mu kazali da je reč o smukovima.

– Ja sam video i nekoliko zmija sa rogovima, tako da mislim da ima i poskoka – kaže Milan.

U toku dana se očekuju specijalne ekipe iz Niša koje bi trebalo da unište zmije u kući ove porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here