foto: radiomagnum

Timočki sport imao je šansu da u avgustu 2016. godine na Olimpijskim igrama u Brazilu bude zastupljen sa čak tri učesnika planetarne smotre sporta. A imaće samo jednog –strelkinju Bobanu Veličković iz Bora.
Da je bilo što nije, na Olimpijadi u Riu učestvovali bi košarkaš Boban Marjanović iz Boljevca i odbojkaš Dragan Stanković iz Zaječara.

Nikada dosad Timočka krajna nije imala učesnika na Olimpiskim igara, osim Bobane Veličković 2012. A ove 2016 umesto očekivano troje, imaće samo jednog i ostaće upamćeno i zapisano da je ispuštena istorijska šansa i ko zna da li će se ikada takva šansa ponovo ukazati. Kako je san savkog soprtiste da dosegne do Olimpijade, makar i samo učestvovao, taj san je dosanjala samo jedna timočka sportistkinja.

Bobana Veličković, članica Streljačkog kluba “Bor 030”, 26-godišnja takmičarka u gadjanu vazdušnim i malokalibarskim pištoljem putuje u Rio.
Ona je prva i jedina timočka učesnica najmasovnijeg i najvažnijeg sportskog takmičenja u svetu. Prvi put je učestvovala pre četiri godine (2012) u Londonu i završila je, kakko sportisti kažu “Važno je učestvovati”. Bobana je inače dvostruki prvak i višestruki pobednik Kula Srbije i ekipni osvajač zlatne medalje na svetskom prvenstvu.

Boban Marjanović, košarlaški reprezentativac Srbije, trebalo je da bude siguran putnik za Rio, ali je otkazao učešće u pripremi reprezentacije za kvalifikaconi turnir u Beogradu za učešće na Olimpijadi.

foto: radiomagnum
foto: radiomagnum

Njegov razlog je potpis novog profesionalnog ugovora u NBA ligi SAD. On je taj ugovor strpljivo čekao i dočekao. Ovaj gorostasni div iz Mirova podno Rtnja ponikao je u košarkaškom klubu Rtanj u Boljevcu i dostigao visine u košarkaškom sportu. Posle debitanske godine provedene u San Antoniju Sparsima naredne tri godine u Detroit pinstonsima, a o tome je onomad potpisao ugovor vredan 21 milion dolara. Tolika je vrednost ovog boljevačkog izdanka,visokog 222 santimetra.

Dragan Stanković, dete Odbojkaškogkluba Tmok iz Zaječara neće igrati na Olimpijadi u Brazilu zato što se Reprezentacija Srbije nije kvalifikovana.

foto: radiomagnum
foto: radiomagnum

On je kapiten srpske nacionalne selekcije, na vrhuncu je sportske karijere (ima 31 godinu, samo je Nikola Rosić godinu dana stariji srpski reprezentativac) i to mu je bila poslednja šansa da igra na Olimpijadi za Reprezentaciju Srbije, osvajača zlatne medalje 2000. godine u Sidneju.
Nade sportista i gradjana Zaječara i Boljevca se nisu ispunile, kao što je to svoje sugradjane usrećila Boranka Bobana Veličković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here