foto:radiomagnum

ORGANIZACIJA ZAJEČARSKE GITARIJADE POVERAVA SE NOVOOSNOVANOM UDRUŽENJU “GITARIJADA FEST“ NA PERIOD OD 5 GODINA, SAMO GODINU DANA NAKON ŠTO JE USTANOVA GITARIJADA ZATVORENA SA OBRAZLOŽENJEM DA SE DALOTNOSTI OVE USTANOVE MOGU ZADOVOLJITI NA RACIONALNIJI I EKONOMIČNIJI NAČIN

Privremeni organ grada Zaječara doneo je Odluku kojom se Udruženju “GITARIJADA FEST“ iz Zaječara poverava organizacija Gitarijade u Zaječaru, na period od pet godina, od 2017. do 2021. godine.

Grad se obavezuje da za organizaciju Gitarijade u periodu od 2017. do 2021. godine  obezbedi finansijska sredstva u budžetu Grada za svaku tekuću godinu.

Grad će obrazovati Organizacioni odbor koji će sarađivati sa Udruženjem u vezi sa organizacijom Gitarijade. Na osnovu ove odluke, Grad i Udruženje “GITARIJADA FEST“ zaključiće ugovor o saradnji kojim će se preciznije odrediti elementi saradnje, kao i prava i obaveze Grada i Udruženja, objavljeno je u Službenom listu grada Zaječara.

Podsetimo Skupština grada Zaječara decembra 2013. godine donela je Odluku o osnivanju Ustanove Gitarijada Zaječar. I pored ambicioznih planova Ustanova Gitarijada je prestala da postoji  i otišla u likvidaciju na osnovu Odluke o njenom ukidanju od januara 2016. godine. Obrazloženje osnivača zbog donošenja ovakve Odluke je da se delatnosti ove ustanove mogu zadovoljiti na racionalniji i ekonomičniji način.

Zato je prošle godine organizacija najstarijeg rok festivala u Evropi, jubilarne 50. Gitarijade bila poverena Centru za kulturu Grada Zaječara.

Ove i narednih 5 godina  Ustanovu Gitarijada zameniće udruženje „Gitarijada Fest“.

Prostorije ovog udruženja nalaze se inače na istoj lokaciji kao i nekadašnje prostorije Ustanove Gitarijada, u ulici Svetozara Markovića 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here