PRVI PREDLOG- PEGAVA JAJA(VIDEO)

Za ovu zanimljivu tehniku nije vam potrebna četkica, jer nećete tačkice ručno stavljati! Potrebno vam je nekoliko vrsta zrnaca, plastične čaše i boje za jaja. Uz samo nekoliko poteza od  nečeg što liči na kuhinjski nered napravićete pravu uskršnju čaroliju.

Ova jaja su posebna jer imitiraju prirodu, pa nas podsećaju na pegava jaja preprelice. Ali, najviše će se dopasti deci jer podsećaju na bombone u obliku jaja koje se deci kupuju na Uskrs.

Prvo obojite klasično jaja sa bojama za farbanje jaja. Potrudite se da nijanse budu svetlije, kako bi se pegice lepo istakle. Kada ste skuvali i obojili jaja vreme je da na njih stavite simpatične pege.

Pre nego što počnete sa dekoracijom radnu površinu prekrijte starom tkaninom koju više nećete koristiti ili papirom, kako ne biste bojama oštetili nameštaj.

Za izradu pega biće vam potrebne plastične ili kartonske čaše, prehrambena boja i različita zrnca. Izbarite krupnije i sitniije zrnevlje kako bi pegice bile različite veličine. Na primer, možete da koristite pasulj, pirinač, kikiriki, zrnca pšenice i kukuruz kokičar.

Različite zrnca sipajte u različite čaše, pa u čaše sipajte prehrambenu boju. Na primer, u čašu sa pirinčem sipajte zelenu, a u čašu sa kikirikije crvenu. Promućkajte čašu kako bi se boja i zrnca sjedinili. Najbolje bi bilo da boje za pegice budu tamnije kako bi se šara istakla.

Ubacite obojena jaja u čašu, pa je zatim promućkajte dok je jaje unutra. Ubacujte jaja u čaše u zavisnosti koje boje želite pegice, ali jedna od najlepših kombinacija su svetla jaja sa pegicama u istoj, ali tamnijoj nijansi. Na primer svetlo zelena mogu da imaju tamno zelene peckice, roze crvene…

Zatim jaja ostavite da se osuše, a najbolje bi bilo da u stiropor ubodete iglice i na tome sušite jaja kako se pegice ne bi pokvarile.

Pogledajte detaljno video uputstvo za izradu pegavih jaja:

 

DRUGI PREDLOG (VIDEO)

Резултат слика за FARBANJE JAJA POMOĆU PENE ZA BRIJANJE

Ove godine internet je zaludeo najnoviji hit u farbanju jaja za Uskrs – pomoću pene za brijanje! Nova tehnika farbanja jaja za Uskrs pruža mogućnost dobijanja obojenih jaja u sve nijanse iz spektra boja, a u rekordnom roku, uputstvo za pripremu pogledalo je više od 2 miliona ljudi! Ako vas brinu hemikalije iz pene za brijanje, isti trik možete da upotrebite u sa šlagom ili slatkom pavlakom! Sve što vam je potrebno jeste pena za brijanje ili šlag/slatka pavlaka, raznobojne kolačarske boje, jaja sa belom ljuskom (obavezno moraju da budu bela), a od pomoćnog pribora treba da pripremite jednu činiju, malo papirnog ubrusa i dve kašičice. U činiju (koju ćete kasnije morati da bacite) sipajte umućen šlag, slatku pavlaku ili penu, pa dodajte po nekoliko kapi omiljene boje. Veoma lagano promešajte kašičicom, kako biste dobili prelepe, razlivene šare puput mermera. Obuhvatite jaje kašičicama (možete i rukom) i umačite tako da se na njega preslikaju šare. Zatim izvadite i odložite na papirni ubrus najmanje 30 minuta, da se dobro osuši. Rezultat će vas oduševiti – dobićete najlepša šarena Vaskšrnja jaja koja ste ikada videli! Pogledajte detaljno uputstvo:

Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.rs/2017/04/farbanje-jaja-za-uskrs-2-miliona-zena.html

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here