foto:radiomagnum

Protekli vikend bio je prepun aktivnosti za članove Omladinsko planinarsko smučarskog društva “Dragan Radosavljević“ u Zaječaru.

Minulog vikenda, grupa zaječarskih planinara učestvovala je na akciji koju je po prvi put organizovalo planinarsko društvo „Babin zub“ iz Knjaževca. Pređena je staza ukupne dužine 20 km, koja vodi od etno domaćinstva “Koliba“, u selu Vlaško polje podno Tupižnice, preko vrha Slemen (1099 mnv) do Sesalačke pećine.

„Sa staze se pruža neverovatan pogled na Tupižnicu, Staru planinu, Rtanj“, ističu zaječarski planinari.

Prema njihovim rečima, održana je i druga radna akcija u okviru realizacije projekta „ZAzeleni“, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u okviru nacionalonog programa „Mladi su zakon“, sprovodi Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“.

„Ovog puta volonteri su udružili snage kako bi uklonili divlju deponiju kod „Kazamata“, a koja je formirana u šancu tvrđave iz devetnaestog veka. U saradnji sa lokalnom Inspekcijom za zaštitu životne sredine i Javnim komunalnim stambenim preduzećem “Zaječar“ postavljen je kontejner za odvoz smeća u kome je odložen deo otpada iz deponije. Nažalost, deponija je bila isuviše velika da bi se mogla ukloniti u jednom danu, pa će se akcija ponoviti već 1. oktobra, kako bi se uklonilo i preostalo smeće“, kažu zaječarski planinari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here