Od prvog januara naredne godine građani će morati da plaćaju porez i na grobna, vodna i ostala neplodna zemljišta, koja do sada nisu bila oporezivana.

Резултат слика за POREZ

Od naredne godine naknadu za korišćenje javnih površina za oglašavanje plaćaće i sva pravna lica bez obzira na visinu prihoda.

Ove novine uvedene su zbog usklađivanja gradskih propisa sa novim zakonima o oporezivanju, koji su stupili na snagu 12. decembra.

 

8 KOMENTARA

  1. Kako može da se plaća porez na nešto što nije u vlasništvu ? Sada se plaća NAKNADA ZA KORIŠĆENJE grobnog mesta, a grobno mesto je u vlasništvu Javnog komunalnog preduzeća u čijoj su nadležnosti groblja. Da li to znači da će sada grobno mesto biti u vlasništvu i da se neće plaćati naknada, već porez i da će korisnik slobodno raspolagati tim grobnim mesto (prodavati ga i sl.) što sada nije moguće ?

  2. Osim porez na grobno mesto, treba uvesti i porez i PDV na smrt. Računica jednostavna. Godišnje umre 150.000 građana i građanki, u budžet bi ušla značajna sredstva. Ako porez bude po 1000 dinara, država bi pokupila150 miliona dinara, malko li je , što bi rekao Šojić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here