Od prvog januara naredne godine građani će morati da plaćaju porez i na grobna, vodna i ostala neplodna zemljišta, koja do sada nisu bila oporezivana.

Резултат слика за POREZ

Od naredne godine naknadu za korišćenje javnih površina za oglašavanje plaćaće i sva pravna lica bez obzira na visinu prihoda.

Ove novine uvedene su zbog usklađivanja gradskih propisa sa novim zakonima o oporezivanju, koji su stupili na snagu 12. decembra.

 

9 KOMENTARA

  1. Kako može da se plaća porez na nešto što nije u vlasništvu ? Sada se plaća NAKNADA ZA KORIŠĆENJE grobnog mesta, a grobno mesto je u vlasništvu Javnog komunalnog preduzeća u čijoj su nadležnosti groblja. Da li to znači da će sada grobno mesto biti u vlasništvu i da se neće plaćati naknada, već porez i da će korisnik slobodno raspolagati tim grobnim mesto (prodavati ga i sl.) što sada nije moguće ?

  2. Osim porez na grobno mesto, treba uvesti i porez i PDV na smrt. Računica jednostavna. Godišnje umre 150.000 građana i građanki, u budžet bi ušla značajna sredstva. Ako porez bude po 1000 dinara, država bi pokupila150 miliona dinara, malko li je , što bi rekao Šojić.

  3. Vesicevoj deci treba sad za novu godinu novi mercedesi. Sto ste toliko svi tako negativni pa za koga cemo raditi nego za Vesicevu decu? Necete valjda za svoju da radite, svasta, zaista pomislim nekad kako ste nezahvalan narod on se ubi svaki dan gleda kako da namakne ili vam izmakne jos koju paru iz dzepa, polomi se a vi bi samo da svom detetu pre nego Vesicevom kupite kiflu. Svasta!!!!!!! Sram da vas bude sve! Eto!!! Cak sam cula kako su divni i skromni da ce mozda uzeti one male kupe mercedese za leto a malo vece za zimu kako bi imali da menjaju tj.ne trose novac na klimu leti jer oni imaju pokretan krov

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here