Lako i ukusno

Idealan recept za dane nakon svečara i raznih drugih slavlja, kada preostane hrane od predjela, preko kuvanog mesa od supe, do raznog pečenog mesa. Sve to možete iskoristiti za fenomenalno jelo zvano “vojvođanske raznolije”!

Evo recepta:

250 g kuvane govedine (piletine iz supe, čorbe)
250 g suvih kobasica(može sa roštilja)
250 g šunke ili nekog drugog preostalog mesa
2 glavice crnog luka
1 manja glavica karfiola
2 kisela krastavčića
1 čaša pirinča
2 čaše kisele pavlake
1 šolja ulja
1 šoljica prezli
so, biber

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade – kobasice, šunku, ili bilo koje pečeno meso koje vam je ostalo. Karfiol očistite i stavite u slanu vodu koja vri, da se obari. Crni luk očistite, operite i isecite na tanka rebarca pa ga pomešajte sa mesom. Posolite i pobiberite. Ostavite da tako stoji dok ne pripremite druge sastojke za nadev koji će osvežiti meso.

Pirinač skuvajte, prelijte hladnijom vodom i ocedite. Kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove. Karfiol, koji se već obario, ocedite i podelite po cvetovima ili isecite. Uzmite pogodnu vatrostalnu posudu, podmažite je i ređajte u nju red karfiola, red mesa sa lukom, red pirinča i krastavčića, i tako činite sve dok ne utrošite sastojke. Svaki red treba da prelijete pavlakom i uljem. Po površini prelijte pavlaku i ulje pa pospite mrvice.

Tako složene “raznolije” stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko pola. Poslužite jelo dok je još toplo.

IZVORopanak.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here