foto:zaštitnik potrošača

Pahuljak, Zvezduljak i Smrzuljak rasplakali su mnoge mališane, umesto da ih obraduju. Ove figurice, koje se u marketima dobijaju u zamenu za sedam zatvarača boca „koka-kole“, kao deo nagradne igre, nateralo je nekolicinu građana da nam se požale kako je desetak dana pre isteka akcije bilo gotovo nemoguće da se skupe sve tri igračke.

Boris Kašić iz beogradskog naselja Vidikovac kaže da je prešao pola grada kako bi skupio sve tri figurice.

– Sakupili smo 21 čep i krenuo sam u potragu za figuricama u subotu, 16. decembra. Do isteka nagradne igre tog trenutka ostalo je još devet dana (nagradna igra traje 21 dan, prim. aut.). Išao sam od prodavnice do prodavnice koje su bile označene kao mesta gde se čepovi mogu zameniti, ali sam svuda nailazio na isti odgovor, da su igračke nestale. U jednoj sam imao sreće, te sam podigao Smrzuljka, ali ostale dve nije bilo. Spustio sam se do Banovog brda, ali ni tu nije bila ništa bolja situacija – priča Boris za Zaštitnik potrošača.

Kako kaže, zainatio se, te je slobodan dan rešio da posveti potrazi za igračkama.

– Došao sam do centra grada i nastavio da lutam od radnje do radnje. Tek na dnu Dorćola uspeo sam da kompletiram set od tri figure. Od kada je počela nagradna igra, ćerka me je opsedala da sakupljamo čepove. Kupovali smo „koka-kolu“ u nenormalnim količinama. S obzirom na to da niko u kući nije pasionirani obožavalac ovog napitka, kupovali smo najneisplativija pakovanja, odnosno boce od jednog litra. Ukupno 21 za 12 dana, za šta smo dali oko 2.000 dinara. Supruga je čak delila i po komšiluku da ne bismo prosipali, jer ko bi popio toliku količinu gaziranog soka. Proizvođač se lepo ogradio sa rečenicom „do isteka zaliha“. Pitam se koje su to zalihe kada su igračke bile raritet devet dana pre isteka akcije.Lakše bi mi bilo da sam za te pare kupio bilo šta drugo detetu, ali ne vredi, po svaku cenu je htela virvirke.

Sa sličnom pričom javila nam se Snežana Miletić, koja je obišla pola Novog Sada ne bi li sakupila sva tri virvirka. Takođe, nekoliko čitalaca iz manjih gradova tvrde da su diskriminisani jer u njihova mesta takođe nije dopremljen dovoljan broj igračaka.

– Da li nisu pripremili dovoljan broj figurica ili su ih loše rasporedili ne znam, samo znam da sam dala prijatelju da mi nabavi igračku kada je išao u Beograd – kaže Sanja Janković iz Kovina.

Da podsetimo, kompanija „Koka-kola“ organizovala je nagradnu igru u kojoj deli takozvane virvirke, plastične igračkice koje se dobijaju u zamenu za sedam čepova sa pakovanja „koka-kole“ od litar, litar i po i dva. Čepovi su mogli da se zamene u naznačenim prodavnicama, a da bi se kompletirao set virviraka, potreban je 21 čep.

Ovo nije prvi put da nam se građani žale kada je reč o ovoj vrsti nagradnih igara. Informer je u dva navrata pisao o akciji „kupiš čipsi, dobiješ pepsi“, kada su nam se građani žalili, a i mi smo se sami uverili da dok pronađeš besplatan sok, skapaš od žeđi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here