foto:radiomagnum

ZAJEČAR ZAPOČINJE REALIZACIJU PROJEKTA POSTAVLJANJA VIDEO NADZORA ČIME ĆE GRAD NA TIMOKU BITI BEZBEDNIJI GRAD U KOME  ĆE SE NEKO DOBRO RAZMISLITI DA LI ĆE DA LOMI DECI IGRALIŠTA, SAVIJA SAOBRAĆAJNE ZNAKOVE, LOMI PO GRADU, ILI IZVRŠI BILO KOJE KRIVIČNO DELO, JER SIGURNO NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO I TO JE CILJ

Na nedavno održanoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, data je saglasnost gradonačelniku Bošku Ničiću za zaključenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Zaječara i Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Zaječaru. Nacrtom tog ugovora predviđeno je da će Grad Zaječar finansirati izgradnju sistema za opšti video nadzor na teritoriji grada. Sistemom će upravljati zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi Zaječar. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, svaka zloupotreba video nadzora biće sankcionisana.

„Sistem je već instaliran i funkcioniše u dežurnoj službi Policijske uprave Zaječar ali je pokrivena samo jedna raskrsnica najsavremenijim mogućim kamerama koje očitavaju i tablice. Ceo sistem se radi u prstenovima, tako da ne moći da se uđe u grad i izađe iz grada a da to ne bude snimljeno, da se vidi ko je ušao i izašao iz grada. Treba da se izdvoji taj novac, da time osiguramo bezbednost svih nas od privrednika do pojedinaca, da nam se ne desi ono što se desilo pre desetak i više godina, da je momak ubijen, a da se ne zna ni ko je ušao u grad, ni ko ga je ubio pred stotinama ljudi u sred bela dana a da je moglo da bude povređeno još ljudi. Da smo imali ovakav sistem to sigurno ne bi moglo da prođe neotkriveno, moglo bi da se desi ali bi se znao počinilac. Tako ćemo i raditi, da pokrijemo svaki prilaz, od najmanjeg prilaznog puta, sem ako tenkovima neko ide preko njive a to će svi da vide, pa sve do sužavanja tog „prstena“. Tu će se sada pojaviti oni koji će reći „a što niste prvo škole“? Sve će to biti pokriveno ali ne može da se radi stihijski“, istakao je Ničić.

Grad Zaječar će u potpunosti snositi troškove finasniranja sistema, dok će Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbediti stručan kadar koji će pratiti video nadzor i reagovati ukoliko primeti nešto sumnjivo. Ovaj sistem se finansira iz novca koji se inače obezbeđuje tako što se naplaćuju kazne, odnosno sredstva  su obezbeđena iz dela prihoda od kazni koje naplaćuje policija, a koji ide u gradski budžet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here