foto:opanak

Srbija je izabrana za top destinaciju u Evropi u 2019. godini, objavio je poznati američki sajt “Travel leming”, koji se bavi promocijom novih turističkih odredišta.

Više od 8.000 čitalaca ovog portala, zajedno sa stručnom komisijom sastavljenom od blogera i uticajnih ličnosti, odabralo je šest zemalja, za svaki kontinent po jednu – od Evrope i Afrike, do Severne i Južne Amerike, koje obavezno treba posetiti.

Kada su se rezultati sabrali, naša zemlja je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Hrvatsku i Sloveniju. Pored Srbije, na rhu liste sa ostalih kontinenata našli su se Meksiko, Malavi, Oranž (Australija), Šri Lanka.

Kao glavni aduti zbog kojih je naša zemlja nagrađena ovom laskavom titualom navode se kultura, moda, priroda, dobar provod i srpska hrana. Za najlepše gradove u pobedničkoj Srbiji izabrani su Beograd i Novi Sad.

– Od srednjovekovnih gradova u kojima možete oživeti vekove istorije, do modernih gradova koji prate poslednje trendove kada su kultura i moda u pitanju, Srbija je svakako jedna od boljih destinacija na svetu. Gledajte impresivnu tvrdavu dok krstarite Dunavom, istražite neodoljive planine oko Zlatibora, oduševite se uličnom umetnošću u Beogradu i zabavite se na nekom od brojnih splavova na vodi. Šta god da radite, idite što pre u Srbiju, pre nego što svet otkrije ovu neverovatnu skrivenu destinaciju – navodi se na sajtu i dodaje da je najbolje da se poseti neotkrivena Srbija od maja do septembra.

9 KOMENTARA

 1. Sta srbi imaju od toga,nedostizne lepote prosecnom gradjaninu.
  Prolazio pored golubca juce reko da svratimo do tvrdjave ulaznice 1200 din nas 5 to je 6000din 50eura. Jos citam i neke vodice treba da imas. Radno vreme je strasno isto 10h-15h par stranaca koji su me pitali isto nisu bili i mogucnosti jer nisu organizovano dosli.
  Sramota cak je obnova uradjena od donacije evropske unije ako nista mogli su bar gradjanima sa licnom kartom republike srbije da omoguce besplatan ili makar simbolican ulaz od 100din

 2. Mnogo sam putovala.
  Onda sam shvatila da ne poznajem svoju zemlju.
  I…. Najbolji način da je zavolite je da se učlanite u pllaninarsko društvo i obidjete svako brdo, selo, grad, šumu, jezero, drvo… O pećinama da i ne govorim.
  Zaista je Srbij lepa, mnogo lepsa nego što bilo ko može i pomisliti.

 3. Ko je to izglasao? Srbi u Americi? Sta mi ovde imamo od lepota cak i da je tako, kad ne dizemo glavu od posla. Odemo na posao po mraku, po mraku se vracamo za bednu crkavicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here