Vidovdanski koncert narodnih igara i pesama u zaječarskom pozorištu

0
foto: radiomagnum.rs

Članovi Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ na Vidovdan, 28. juna u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru prirediće koncert narodnih igara i pesama.


Na koncertu publici će se predstaviti novi izvođački ansambli dečijeg i omladinskog uzrasta, polaznici škole folklora, grupa pevača i solisti uz pratnju Duvačkog orketra „Zlatne trube“.

Početak koncert zakazan je za 20.30.

Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ osnovan je oktobra 2014. godine kao neprofitno udruženje građana sa ciljem da istražuje, neguje i na umetnički način prezentuje nematerijalno kulturno nasleđe Istočne Srbije. Osnovano je na inicijativu članova Folklornog ansambla Doma omladine Zaječar, kasnije Centra za kulturu grada Zaječara kao formalni okvir za nastavak višedecenijske tradicije reprezentativnog gradskog ansambla.

U okviru Radionice za orsku tradiciju, Radionice za tradicionalno pevanje, Radionice za instrumentalnu tradiciju i više umetničkih ansambala, okuplja gotovo 150 članova dečijeg i omladinskog uzrasta. Uz profesionalni pedagoški i stručni rad, decenijama ostvaruje izuzetno uspešne rezultate u misiji vaspitanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena mladih kao i na umetničkom planu. O tome govore brojne nagrade i priznanja sa referentnih nacionalnih i međunarodnih festivala, a pre svega, aplauzi publike na pozornicama širom zemlje, kao i u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here