Serija „Otpisani“ u staroj Jugoslaviji je bila jedna od najboljih serija, a i četrdesetak godina kasnije svi pričaju o njoj sa velikom setom i nostalgijom, ali malo je poznato da je Voja Brajović, tada mladi glumac snimao seriju izuzetno bolestan

 

FOTO: PRINTSCREEN

– Pre toga sam igrao u „Šeširu profesora Vujića“ i tada sam imao tešku tuberkulozu pluća, a i „Otpisane“ sam počeo tako da snimam i imao sam kutijicu sa lekovima koje sam morao da pijem do izvesnog vremena – otkrio je Voja Brajović u jednom intervjju.

Za ovom serijom bila je velika pomama čak i u Kini, ali glumci u početku „nisu imali ni za ‘leba“.

FOTO: PRINTSCREEN

– Muštrali su nas ti takozvani producenti tada, a mi smo živeli za to da se dokažemo u svakom mogućem trenutku. Inače, kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i oni su najviše zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta, a onda ti neki tamo kaže: „Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare“. Nisam imao hleba da jedem, a i da sam imao para da idem u kafanu, nisam mogao sam da sedim – priznao je Brajović.

FOTO: PRINTSCREEN

Ipak, mnogo više para je došlo za „Povratak otpisanih“. Voja Brajović i Dragan Nikolić su kasnije uspeli da podignu cenu čak i do 30 miliona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here