Meteorolozi su upozorili da će u naredna 72 sata na području Timočke krajine sneg stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 centimetara, lokalno i više, a da će u Homoljskim planinama duvati jak vetar koji će stvarati snežne nanose.

Jak vetar će duvati u košavskom području, povremeno olujni s najjačim udarima na jugu Banata. Prognozira se da će biti pretežno oblačno, mestimično s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama, sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u Timočkoj Krajini, gde se očekuje od 10 do 20 centimetara novog snega. Najniža temperatura od minus 1 do 4 stepena, najviša u toku dana 1 stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima.

U Zaječaru će danas biti hladno, oblačno i sa snegom, maksimalna dnevna temperatura 1 stepen. U četvrtak hladno sa snegom jačeg intenziteta, minimalna temperatura -2, maksimalna dnevna 1 stepen. 

Zbog neprekidnih padavina tokom noći i povećanja snežnog pokrivača, saobraćaj u Srbiji je usporen, najviše u planinskim predelima, saopštio je AMSS. Temperature u većini krajeva zemlje su iznad nule, tako da se sneg u nižim predelima ne zadržava, dok u planinskim predelima vozače očekuju zimski uslovi za vožnju. Jak vetar otežava prohodnost puteva na području Negotina, dok je na Crnom Vrhu moguća snežna mećava koja stvara manje snežne nanose. Na Kopaoniku magla smanjuje vidljivost, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, pokazuju podaci Uprave granične policije.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, a tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, napominje se u saopštenju.

Na putevima I prioriteta u Timočkoj krajini ima snega do 3 centimetra, na putevima II prioriteta do 5 centimetara, dok na putevima III prioriteta ima snega i do 10 centimetara na pojedinim deonicama. Vidljivost je smanjena usled snega i vetra na celom regionu. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Saobraćaj je otežan, pa je obavezna upotreba zimske opreme za sve kategorije vozila.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here