„Vremeplov“ vodi Zaječarce u šezdesete godine prošlog veka

0

U Zaječaru će, u utorak, 2. i sredu, 3. avgusta biti održan festival „Vremeplov“.

„Vremeplov“ je festival karnevalskog tipa. Prostor održavanja predstavljaće muzej na otvorenom, a sva dešavanja u vreme trajanja festivala oslikavaće život u šezdesetim godinama prošlog veka i biti u funkciji dočaravanja njihove specifične atmosfere.

Program počinje u 18 sati svečanim otvaranjem, kada će svaki posetilac dobiti balon za ispisivanje svoje želje za budućnost, zatim će se ti baloni pustiti u nebo, u nadi da će se sve ispisane želje ostvariti. Nakon toga svi posetioci će moći da „prošetaju“ kroz najvažnije događaje koji su obeležili šezdesete godine.

Takodje, posetioce „Vremeplova“ očekuje muzej na otvorenom, gde će izložbama fotografija, automobila iz ovog perioda, ali i kratkim scenskim performansima volontera biti prikazan svet šezdesetihih.
Doživljaj će upotpuniti štandovi sa bombonama, sladoledom na točenje, mekicama i limunadom, kao i dekoracija cele ulice održavanja festivala u stilu ovog perioda.

U okviru festivala biće prikazani filmovi „Lajanje na zvezde“ i „Varljivo leto’68″ koji oslikavaju život u tom vremenskom periodu.
Na kraju prve večeri planirana je i igranka uz tvist i muziku 60-tih. Sve vreme do početka izvedbe benda koji će svirati na igranci, di džej će puštati muziku sa vinila, ne bi li upotpunio retro atmosferu.

Drugog dana festivala biće održana i tribina o počecima zaječarske Gitarijade 1966. godine, kao i edukativni program koji se bavi pre svega lokalnim životom i velikim stvarima koje su se tada dešavale u malom gradu u istočnoj Srbiji.

Nakon „Žurke zatvaranja“ planiran je i vatromet.

„Vremeplov“ će se održati u ulici Miloša Velikog, izmedju škola Desanka Maksimović i Ljuba Nešić.

PROGRAM FESTIVALA

Aktivnosti, 2.8.2016.

1. Otvaranje festivala 18h
2. Vinil didžej Šlager majstor 18h–21:30h
3. Defile karnevala 19h–20:30h
4. Projekcija filma „Lajanje na zvezde“ 20:30–23h
5. Žurka otvaranja „Vremeplov bend“ 23h-01h

Aktivnosti, 3.8.2016.

1. Tribina „Kako je sve počelo – Gitarijada 1966.“ 18h–20h
2. Projekcija filma „Varljivo leto ’68“ 20:30–22h
3. Žurka zatvaranja 22h–23h
4. Vatromet 23h–23:05h

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here