foto:zamedia

Predstojećeg vikenda, nizom aktivnosti, planinarsko društvo „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara obeležiće 62. godinu postojanja.

Obeležavanje jubileja započeće sutra tradicionalnim usponom na Dudicu. U nedelju u Omladinskom centru u Zaječaru, od 18 sati, biće održana svečana akademija i dodela priznanja najaktivnijim članovima.

U ponedeljak 4. decembra, na gradskom groblju, biće položeni venci na porodičnu grobnicu Radosavljević.

Ovo planinarsko društvo u 2017. imalo je ukupno 67. akcija od čega 56 planinarskih i 11 akcija na uređenju bastiona i čišćenju deponija. Realizovani su usponi na značajnije vrhove Balkanskog poluostrva: Musala, Vihren, Botev, Maljovica, Ljuboten…

Jedan od članova, Živorad Branković, učestvovao je u ekspediciji koja je popela vrh Elbrus na Kavkazu i time dobio priznanje planinarskog saveza Srbije za postignute rezultate u disciplini visokogorstvo.

Žika Branković

Uspešno je realizovan „Božićni uspon na Rtanj“ po 34. put i drugi Timočki maraton. Organizovana je planinarska škola i petnaestoro članova ovog društva dobilo je diplome za uspešno savladanu Osnovnu planinarsku obuku. Realizovan je projekat o zaštiti životne sredine „Zazeleni“.

U narednom periodu, ovo planinarsko društvo, očekuje potpisivanje još jednog velikog projekta, pripreme za „35. Božićni uspon na Rtanj“ kao i mnoštvo drugih vrhova kako u zemlji tako i u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here