foto:SrbijaDoInformacija

U okviru kampanje „Srbija do informacija“, organizacija Crta, u četvrtak, 25. oktobra dolazi u Zaječar i dovodi Deda Mraza. Manifestacija će biti organizovana u Omladinski centar od 17.00 do 19.00 časova.

Nacrt izmena Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji je tokom proleća predstavilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ukazuje na nameru države da javnosti oteža uvid u rad javnih institucija.

Otkud Deda Mraz?

-Svi mi znamo da je posao Deda Mraza da nam donese poklone. Međutim, ako se usvoji ovakav Nacrt Zakona možda će umesto poklona morati da nam donese odgovore na pitanja na šta i na koji način se troše naše pare. Ako imamo obavezu da plaćamo, imamo pravo i da znamo kako se troše naše pare. Ako vam je bitno da od nas ne kriju kako troše naše pare i šta rade u naše ime, ako verujete da građani imaju moć, pozivamo vas da povedite prijatelja na kafu sa Deda Mrazom i sa predstavnicima organizacije Crta. Deda Mraz će deliti poklone u Zaječaru, a mi informacije! Dođite da se upoznamo i razgovaramo o tome šta muči Zaječarce i Zaječarke i koje probleme ne možemo da rešimo bez Zakona o slobodnom pristupu informacijama, navode se u saopštenju organizacije „Crta“.

Deda Mraz stiže u četvrtak u Zaječar!

Dođite da podržite Deda Mraza, popijete kafu sa njim i izborite se za vaše pravo da znate!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here