foto:radiomagnum

# Država ulaže 17 miliona evra za objekat na kome će moći da igraju sve državne selekcije, uključujući i A reprezentaciju.

Grad Zaječar je danas, sa saradnicima, posetio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i u razgovoru sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem ugovorio detalje izgradnje novog fudbalskog stadiona.

Savremeni objekat, na potezu sadašnjeg hipodroma, ispunjavaće sve najviše standarde za odigravanje zvaničnih međunarodnih utakmica svih selekcija, pa i A reprezentacije. Imaće 8165 mesta, ali i pomoćne terene za treninge i pripreme ekipa i ukupna vrednost premašuje 17 miliona evra.

Sva sredstva obezbeđuje država i Fudbalski savez Srbije, a gradonačelnik Ničić očekuje da tender za odabir izvođača bude okončan do septembra i izgradnja otpočne na jesen. Čitav kompleks biće najbolja moguća osnova da, uz izgradnju savremenog hotela, preraste u trenažni centar za domaće i ekipe iz inostranstva.

Pored izgradnje stadiona, na sastanku se razgovaralo i o učešću FS Srbije u obeležavanju stogodišnjice fudbalskog sporta u Zaječaru. Kako je najavljeno, u septembru, ili verovatnije u oktobru, u Zaječaru će biti odigrana utakmica Timoka, koji slavi vek postojanja, i reprezentativne selekcije. U sklopu te proslave, po obećanju Kokeze, u Zaječaru će boraviti i proslavljena fudbalska imena i klubovima u okrugu donirati dodatnu pomoć u opremi.

FSS i FS RIS će, takođe, pomoći da FK Timok 1919, u saradnji sa Gradom, izgradi stabilnu organizacionu i finansijsku budućnost i u narednim sezonama na terenu izbori ulazak u viši rang takmičenja.

Razgovoru su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković, predsednik FS regiona istočne Srbije Novica Tončev, predsednik FS grada Zaječara Milorad Vučkovic i predstavnici FK “Timok 1919”.

Delegacija fudbalskih saveza Srbije i istočne Srbije i grada obišle su lokaciju novog stadiona čiji se početak gradnje očekuje krajem septembra.

STADION JE PLUS ZA GRAD

Postojeći Gradski stadion ne može se rekonstruisati da zadovolji savremene fudbalske zahteve, ali postojanje atletske staze omogućava da bude pretvoren u pravi atletski stadion, za šta će projekt biti urađen do početka naredne godine. Gradonačelnik Ničić je istakao da Grad u izgradnji novog stadiona ne učestvuje ni jednim dinarom, te da on nije zamena za najavljenu rekonstrukciju zdravstvenog centra, ulica i drugih projekata, koji su najavljeni a čiji će finansijer biti država kroz razne programe.

A.R.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here