foto:radiomagnum

U okviru projekta rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama u Zaječaru, Udruženje “ Za česme” raspisalo je Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za dve česme, u naselju “Kraljevica” i naselju “ Ključ” u Požarevačkoj ulici.

Na adresu Udruženja pristiglo je 18 radova a žiri je izdvojio po četiri arhitektonska rešenja za svaku česmu. Izabrani radovi biće izloženi na panoima na Trgu oslobođenja u Zaječaru u petak 7. septembra u vremenu od 18.00 do 21.00 sat.

U subotu 8. septembra tokom celog dana, kod česme u naselju “Ključ” biće izložena idejna rešenja za česmu u Kotlujevcu i građani će na tom mestu moći da glasaju za ideju koja im se najviše dopada. Rezultati će biti objavljeni odmah po brojanju glasova.  Na isti način glasaće se i u nedelju, 9. septembra kod česme u naselju “Kraljevica”, od 8.00 do 20.00 sati, gde će takođe biti postavljena idejna rešenja za česmu u ovom delu grada.

Za izabrane radove predviđene su novčane nagrade.

Inače, projekat rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama realizuju Grad Zaječar, Udruženje “Za česme” i kompanija Hajneken doo u Srbiji.

Projekat je podržalo i Ministarstvo ekologije zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here