foto:radiomagnum

Učenici veronauke osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Hajduk Veljko“, sa svojim veroučiteljima i sveštenstvom, posetili su  Dečije odeljenje Zdravstvenog centra u Zaječaru, i tom prilikom uručili 24 kompleta posteljina, u vrednosti oko 36.000 dinara. Novac je prikupljen na humanitarnoj akciji na kojoj su učenici prodavali Uskršnja jaja, a koja su bila izrađena na časovima veronauke. 

Nove posteljine, veselih dezena, od danas će ulepšavati Dečije odeljenje Zdravstvenog centra u Zaječaru, zahvaljujući donaciji humanih ljudi i mališana osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Hajduk Veljko“. Naime, na časovima veronauke, učenici tih škola su veselim bojama ukrašavali Uskršnja jaja, a zatim ih prodavala na Gradskom trgu, kako bi prikupili novac za realizaciju ove humane akcije. Po svemu sudeći, u tome su i uspeli.

„Deca koja pohađaju časove veronauke, sa učiteljima Draganom i Milenom, u toku časova, farbaju Uskršnja jaja, koja se humanitarno prodaju na Trgu, tradicionalno na Veliku subotu, i to već 8 godina. Novac koji deca prikupe na toj humanitarnoj prodaji, koristi se za nabavku najbitnijih i najhitnijih stvari za Dečije odeljenje u Zaječaru. Prikupljeno je 36.000 dinara, i moram reći da su se deca ove godine baš potrudila. Kupili smo posteljinu za decu, koja na žalost moraju ovde da provedu praznike, umesto u svojim domovima. Meni je lično zadovoljstvo što učestvujem u svemu ovome, po njihovim osmesima se vidi da oni isto to rade sa zadovoljstvom jer su ovaj sat mogli da potroše kod kuće“, istakao je tom prilikom đakon Uroš Pamučar.

Sva deca zaslužuju da pored kvalitetne zdravstvene usluge imaju i dobre uslove za stacionarno lečenje i oporavak u bolnici. Zbog toga se ova akcija i sprovodi dugi niz godina, a prema rečima zaposlenih na ovom odeljenju, značaj je veliki.

„Zahvaljujem se u ime dece i Dečijeg odeljenja na ovom nesebičnom pomaganju svake godine“, rekla je glavna sestra Dečijeg odeljenja Ljubica Dragičević i dodala:

„Ulepšili ste nam ove praznike, i to nam mnogo znači, i nama, i deci“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here