foto:radiomagnum

Ostalo je još dva dana do velikog humanitarnog koncerta „Srcem i pesmom za Nemanju“, koji će biti organizovan u četvrtak, 15. novembra u hali sportova na Kraljevici. Neke od najpopularnijih srpskih zvezda, poput Goce Tržan, Nataše Bekvalac, Željka Vasića ali i najtraženijih bendova „Tropiko bend“ i „Ok bend“, okupiće se na jednom mestu, sa istim ciljem – da Nemanja ima zdravije i lepše detinjstvo. 

Karte za humanitarni koncert su već u prodaji, a mogu se kupiti na nekoliko lokacija u gradu: kafe “54”, kafe “Šoljica”, biletarnica Doma kulture u Kotlujevcu, autobuska stanica „Nikolić prevoz“ u Zaječaru i Negotinu i portirnica uslužnog centra Gradske uprave u Zaječaru. Od utorka karte je moguće kupiti i u Turističkoj organizaciji grada Zaječara, kao i na štandovima koji će biti postavljeni na gradskom trgu.

Cena ulaznice je 600,00 dinara, a građani novac mogu da uplate i na račun broj: 265-0000005277112-41 Raiffazen banka (naznaka za pomoć u lečenju Nemanje Jovanovića), a na ulazu je dovoljno pokazati uplatu tog, ili većeg iznosa.

Takođe, do samog početka koncerta, karte je moguće kupiti i na biletarnici hale sportova “Kraljevica”.

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba.

Iako primećena odmah po rođenju, bolest zbog nedovoljne razvijenosti koštanog sistema nije mogla biti otklonjena pre druge godine života.

Prema rečima lekara, krivljenje kičme koja je osovina celog tela povuklo je za sobom ozbiljne zdravstvene poteškoće pa su tako zapremine grudnog koša i stomaka smanjene, a funkcija disanja otežana. Prostor za srce je sužen i stvoren je veliki pritisak na organe stomaka i pluća koja stoga ne mogu da se šire.

Nemanja se retko kad žali na bolove. Samo se savije, a porodici je to znak da je umoran i da ne može više da hoda. Vreme provodi uz crtaće, igračke, a najsrećniji je kada ima snage da izađe i igra se napolju.

Nemanjini roditelji Jelena i Ivica Jovanović žive od Ivicine invalidske penzije koja iznosi 13.500 dinara. Trenutno su smešteni u stanu od 35 kvadrata koji su dobili od Centra za socijalni rad nakon što im je u požaru izgorela kuća u zaječarskom selu Vratarnica kada je i stradala Jelenina majka.

Nakon pregleda i konzilijumskih konsultacija na  Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, od strane španskog specijaliste dr Norberta Venture i tima lekara ove klinike, ustanovljeno je da se operacija malog Nemanje Jovanovića (4) može obaviti, zbog izuzetno složenog i rizičnog zahvata, jedino na klinici u Hamburgu (Nemačka).

Dr Ventura je, zajedno sa čelnim ljudima Ministarstva zdravlja i Budžetskog fonda za lečenje dece i odraslih u inostranstvu osnovanog od strane Vlade RS, odmah kontaktirao kliniku u Hamburgu i radi se na obezbeđivanju termina za što hitniju operaciju o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) ili Budžetskog fonda, firmiranog za ove namene.

Državni vrh Srbije, u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, obezbediće najbolji i najbrži mogući način transporta malog Nemanje do hamburške klinike.

Sva prikupljena sredstva biće usmerena na rešavanje stambenog problema porodice Jovanović, kao i njihov boravak u Hamburgu tokom i nakon operacije malog Nemanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here