foto:eparhija-timocka.org

Povodom obeležavanja slave Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice i Grada Zaječara, Male Gospojine, u četvrtak, 21. septembra, u gradu na Timoku biće priređen bogat Kulturno umetnički program.

Prema najavama organizatora, u Sabornoj crkvi  za 8 sati i 30 minuta predviđeno je „Praznično jutrenje“ – Sv. Arhijerejska liturgija, sečenje slavskog kolača i nastup Hora Crkvene opštine. Nakon prazničnog jutrenja, u 11 sati i 30 minuta počinje Gradska litija uz Vojni orkestar iz Niša.

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“, u okviru obeležavanja slave Sabornog hrama,  biće otvorena izložbu dokumenata i fotografija pod nazivom „SVEŠTENSTVO EPARHIJE TIMOČKE U DOKUMENTIMA ARHIVA 1834-1935″ .

Na Malu Gospojinu, na gradskom trgu u Zaječaru, biće organizovana i izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme kao i  manifestacija pod nazivom „Izadji mi na teglu“, tradicionlano takmičenje u pripremanju ajvara.

U 19 sati i 30 minuta počinje Kulturno umetnički program u okviru koga će nastupiti članovi Centra za kulturu „Koreni“ sa prijateljima i Ansambl „Kosovo“.

Pola sata nakon toga, tačno u 20 sati,  počinje nastup Kulturno umetničkog društva „Kopaonik“ iz Leposavića, a organizatori najavljuju i brojna iznenađenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here