foto:radiomagnum

 I ove godine u Zaječaru se organizuje letnji vašar, od 21. do 23. jula.

Na vašarištu ispod Kraljevice neke tezge se tek sada postavljaju, a na mnogima se već danima trguje. Za svakog ima ponešto.

Vašarska ponuda je svake godine sve bolja i bolja, pa se tu može pronaći sve – od igle do lokomotive, i pritom ne postoje gotovo nikakve prepreke da se upustite u trgovinu, a možete kupiti nešto što možda nigde više ne možete da pronađete. Možete postati i vlasnik nekih dragocenosti ili samo običnih, praktičnih sitnica. Cena je najčešće fleksibilna, a na prodaju su nove i stare stvari, nekorišćene, tek korišćene, „stare ali kao nove“.

Mašina za veš, mobilni telefoni, spineri, slavine, bicikl, alkotester, motor za čamac, umetničke slike, dečija kolica, kupaći kostimi iz uvoza, anticelulitska krema i krema za sunčanje, šerpe za kuvanje džema, kompjuterska i auto oprema, alati, knjige, stare ploče…

Cena mekica je 40, a sa kremom 50 dinara.
Pljeskavice se mogu kupiti po ceni od 150 dinara, a cene žetona u zabavnom parku kreću se od 80 do 150 dinara.

Ukoliko želite da prodate stare stvari koje vas samo zatrpavaju, eto prave prilike.
Zakup poslovnog prostora gde trgovci prodaju polovnu garderobu je 2.600 dinara a u dane vašara 2.500 dinara.

U Javnom komunalnom preduzeću “Higijena” Zaječar kažu da se zakup prodajnog prostora vrši po ceni od 2.900 dinara za jedan metar, za zanatlije, zakup prostora za prodaju mekica je 7.000 dinara po metru, dok zakup prodajnog prostora po metru kvadratnom do 100 kvadrata predviđen za kafane, iznosi 450 dinara, preko 100 kvadrata, iznos je 400 dinara.
Za proizvode od pruća, burad, sitne poljoprivredne alatke, zakup prostora je 2.000 dinara po metru.

U petak, 21. jula iznad robno-zabavnog dela vašara, biće organizovana i stočna pijaca.
Zakup prodajnog prostora za krupnu stoku (krave, konji, telad, junad) je 300 dinara po komadu, za ovce, svinje i koze je 200 dinara, dok je za jagnjad i prasad 150 dinara po komadu.
Merenje na stočnoj vagi za krupnu stoku, po jednom grlu je 300 dinara, dok je za sitnu stoku 180 dinara.

U Javnom komunalnom preduzeću „Zaječarparking“ kažu da se tokom trajanja vašara vrši naplata parkiranja u ulici 7. septembra i u ostalim ulicama koje gravitiraju ka ovoj ulici.
Uplata se može izvršiti SMS-om na broj 9192 za satnu parking kartu, po ceni od 35,00 po započetom satu, i na broj 9193 za celodnevnevno parkiranje po ceni od 100,00 dinara.
Uplata se može izvršiti i kupovinom parking karte kod ovlašćenog kontrolora preduzeća i na pojedinim kioscima u gradu, podsećaju u Zaječarparkingu.

IZVORradiomagnum
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here